Skandal aramanın perde arkası ortaya çıktı!

Kaynak Holding’e 26 Mart akşamı yapılan hukuksuz baskının perde arkası ortaya çıktı. Uydurma dilekçe ile arama kararı çıkarılmış!

Skandal aramanın perde arkası ortaya çıktı!

Önder Aydoğdu’nun Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’a attığı hiçbir belge ve somut bilgiye dayanmayan ihbar e-maili üzerine Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu’na (VDK) yazı gönderildiği öğrenildi.

Zaman gazetesinin haberine göre, VDK da somut bilgi-belgeye dayanması gereken aramalı incelemeyi bunlar olmadan yapmaya karar verdi. 26 Mart’ta Çağlayan Adliyesi’nde arama kararına imza atacak kimseyi bulamayan operasyon ekibi, Anadolu Adalet Sarayı’na giderek Başsavcıyla görüştü ve Savcı Abdulkadir Başar vasıtasıyla 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nden karar aldırdı.

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding’e 26 Şubat’ta Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından inceleme başlatılmıştı. Kaynak Holding tarafından yapılan açıklamalarda incelemenin asılsız ihbarlara dayandığı belirtilip incelemenin havuz medyası tarafından çarpıtıldığı söylenmişti.  

Kaynak Holding’e yapılan operasyonun perde arkası ortaya çıktı. Ö.A. (Önder Aydoğdu) isimli bir şahıs 24 Mart’ta Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’a bir mail atarak Kaynak Holding ve Sema Hastanesi hakkında hiçbir somut delile dayanmayan bir ihbarda bulunuyor. Tamamen yalan iddialara dayanan bu ihbar mektubuyla harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, VDK’ya konuyla ilgili bir yazı gönderiyor. Konuyla ilgili araştırma yapan VDK, incelenecek şirketlerin listesini çıkarıp son 5 yıllarının incelenmesi ve şirketin bütün bilgilerine el koymak üzere aramalı inceleme yapılması için karar alıyor. Yapılan tüm bu işlemler konuyla ilgili görevlendirilmediği halde Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde görevli Serdar isimli bir şube müdürü tarafından takip ediliyor. 25 Mart Salı günü VDK Grup Başkanı Selçuk Taşkıran’la İstanbul’a gelen şube müdürü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi yerleşkesine gelerek Emniyet’le gerekli görüşmeleri yapıp aramaları yapacak 40 kişilik bir ekip ayarlıyor.

KANUNSUZ İŞLEME İMZA ATACAK SAVCI ARADILAR

26 Mart sabahı Çağlayan Adliyesi’ne gelen VDK Grup Başkanı Selçuk Taşkıran ve Serdar isimli şube müdürü yapılacak olan aramanın altına imza atacak kimseyi bulamayınca Anadolu Adalet Sarayı’na giderek Başsavcıyla görüşüyor. Başsavcının yönlendirmesiyle Abdulkadir Başar isimli savcıya giden operasyon ekibi 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nden arama kararını alıyor. Kararın ardından akşam saatlerinde Şafak İş Merkezi’ne baskın yapan polisler her şeye el koyup emniyete götürmek istemelerine rağmen mahkeme kararında böyle bir yetki olmadığı için yapamıyorlar. Daha sonra bilgisayarların kopyalanması için girişimde bulunan polisin böyle bir görevlendirme yetkisi olmadığı da ortaya çıkıyor. Görevlendirme gelmesi için gece saat 01.00’e kadar bekleyen polisler, görevlendirmenin gelmesinin ardından evrakları ve bilgisayarları kopyalayarak Karaköy VDK grubuna getiriyorlar.
<< Önceki Haber Skandal aramanın perde arkası ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER