Skandal talimatı veren savcıya soruşturma

Cemaati bitirme soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Skandal talimatı veren savcıya soruşturma

Eski İçşişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Meclis'e verdiği soru önergesiyle ortaya çıkan skandal talimatı veren Ankara Cumhuriyet SavcıSerdar Coşkun hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi, soruşturma başlatılmasına karar verdi.


AKP’li 4 Bakan’ın istifası ile sonuçlanan 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları soruşturmalarından sonra Hizmet Hareketi'ne yönelik soruşturmalar başlatılmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un yürüttüğü soruşturmada Savcı Coşkun'un, Emniyet Genel Müdürlüğüne “Gülen Cemaatini araştırın” şeklinde skandal talimat verdiği ortaya çıkmıştı. 

Radikal'de yer alan habere göre, soruşturma üzerine Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’a müracaat ederek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/75025 sayısında yürütüldüğü söylenen soruşturmanın müvekkili ile ilgisi olup olmadığını, müvekkili Gülen ile ilgili ise dosyayı inceleme talebinde bulunmuştu. Avukat Albayrak’ın bu taleplerinin reddedilmesi üzerine Savcı Serdar Coşkun hakkında HSYK’ya şikâyette bulundu. 

Savcı Serdar Coşkun hakkında yapılan suç duyurusu üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi dün toplanarak müfettişler aracılığıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.
<< Önceki Haber Skandal talimatı veren savcıya soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER