Son hava durumu tahminleri ne yönde?

Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın

Son hava durumu tahminleri ne yönde?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Samsun ve Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Sinop ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batıda bölgelerde kuvvetli olarak esecek.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100mm), Sinop ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde, kuzey ve batı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Son hava durumu tahminleri ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER