'Sosyal medyayı kullanmasam sınır dışı edilmezdim'

Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov, hakkındaki iddialarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

'Sosyal medyayı kullanmasam sınır dışı edilmezdim'


Devlet ve ‘hükümet aleyhine gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu gerekçe gösterilerek sınır dışı edilen Zeynalov, hakkındaki iddialara cevap verdi. 

Mahir Zeynalov sınır dışı edilmesinin ardından verdiği röportajda, sosyal medyayı  bu kadar aktif kullanmasının birilerini rahatsız ettiğini ifade ederek, "Sosyal medya görünürlülüğüzü artırıyor. Sosyal medyada yazdığımız bazı şeyler Başbakanın çevresini rahatsız edip tahrik ediyor. Onlar da beni susturmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar, yapıyorlar." dedi.

"Bu kavgadan ziyade AKParti'nin Hizmet hareketine saldırmasından ibarettir." diyen Today's Zaman muhabiri,  "Bizi boğmaya çalışan bir eli tutmayalım mı? Başbakan her gün meydanlarda Hizmet hareketine her türlü hakareti yapıyor. Sosyal medyada arkadaşların demokratik tepkisi kavgadan ziyade hak arama talebidir." diye konuştu. 

SAHTE BASIN KARTI İDDİALARI

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) açıklamasının gerçek dışı olduğunu belirten Zeynalov, "Yabancılara verilen basın kartı ile Türk vatandaşlarına tahsis edilen basın kartı farklı. Yabancı bir gazetecinin basın kartı ile benim olduğu iddia edilen ve medyaya sızan basın kartını yan yana getirdiğinizde sahte olmadığını anlarsınız. BYEGM Türk vatandaşlarının basın kartı ile kıyaslıyor. Bu da onları ele veriyor. Mahkeme sürecinde bütün bu yalanları ortaya çıkacaktır. BYEGM, kartın normal kartlardan farklı olduğunu iddia edip, sahte olduğunu ispat etmeye çalışıyor.  " dedi. 

Zeynalov, "Allah aşkına, sahte bir belge hazırlasaydım, neden normal bir basın kartından farklı bir kart hazırlayayım ki? Zaten böyle bir şeyden fersah fersah uzağım. Bu çirkin bir iftira ve büyük bir yalandır." diye konuştu.

Zeynalov, hizmet hareketinin şimdiye kadar 33 hükümet, iki darbe, bir post-modern darbe, bir e-muhtıra gördüğünü söyleyerek, "Hepsinden de daha da güçlenerek çıktı. Hükümetin bu saldırıları elbette uzun sürmeyecektir. Çünkü bu saldırılarla kendi kendilerini bitiriyorlar. Her gün elli türlü yalan söylüyorlar, birkaç saat sonra da yalanları ortaya çıkıyor.Hizmet erlerinin kaybedeceği bir şey yok fakat, onların çok var. Dünyanın dört bir yanına eğitim hizmeti götürenler ne kaybedebilir" dedi. 
<< Önceki Haber 'Sosyal medyayı kullanmasam sınır dışı edilmezdim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER