Camiayı karalayayım derken öyle bir duruma düştüler ki...

Camiayı karalama kampanyaları hız kesmeden devam ederken, bu kampanyayı yürütenler çoğu zaman komik duruma düşmekten kurtulamıyor.

Camiayı karalayayım derken öyle bir duruma düştüler ki...

Yalan olduğu açıkça ortadayken ve bizzat da ispatıyla dile getirilmişken, hala aynı yalanı sürdürmenin tek amacı, gerçeği bulmak değil, yalnızca toplum üzerinde algı oluşturmak. Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın yazısı buna açıkça bir örnek teşkil edecek nitelikte. 

Karakaya bugün, Akşam Gazetesi Yazarı Murat Kelkitlioğlu'nun 'Suudi Arabistan'daki Türk okulunda beddua seansı' iddiasını köşesine taşıdı. 

Kelkitlioğlu, Suudi Arabistan'daki Türk okullarında gece yarısı çocuklara Başbakan Tayyip Erdoğan ve arkadaşları için zorla beddua ettirildiğini öne sürmüş, haberin kamuoyunda yer almasının ardından, kısa sürede asparagas ve skandal olduğu ortaya çıkmıştı. Suudi Arabistan'da Hizmet Hareketi'ne ait hiçbir okulun olmadığı defalarca dile getirilerek, haberin yalan olduğu ispatlandı.

Dünyanın 160 ülkesinde Hizmet hareketine ait Türk okulları varken, okulun olmadığı bir ülkeyi bulup bunun üzerinden yalan haber yapmak, iddiayı ortaya atanları yeterince gülünç duruma düşürürken, bütün bu yalanlamalara rağmen Karakaya'nın hala aynı iddia üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışması, vahim bir tablo olarak toplumun karşısına çıkıyor.

İşte Karakaya'nın köşesine taşıdığı o bölüm:

Kim doğru söylüyor?..

Fethullah Gülen’in avukatı” mı, yoksa “beddua” iddialarını sayfalarına taşıyan “gazeteler” mi?..

Hangisi doğru söylüyor?..

İşte bir “beddua” daha...

13 Şubat tarihli Akşam gazetesinde, Murat Kelkitlioğlu, bir “beddua” olayını köşesine taşımış..

Kelkitlioğlu’nun, “Okullarda toplu beddua” başlıklı yazısı şöyle:

“Meşhur beddua görüntüleri Pensilvanya’dan Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü... Bu uygulama cemaate ait okullarda yaygın bir şekilde sürüyor... Bir arkadaşımın anlattığı olayı aynen aktarıyorum. 

Olay cemaatin Suudi Arabistan’daki okullarında yaşanıyor... Bu uygulama 15 gün önce bütün okullarda planlı bir şekilde gerçekleştirilmiş. 

Okulların yurtlarında kalan öğrenciler, gece saat 03.00’te uyandırılarak Teheccüd Namazı için abdest almaları istenmiş. Öğrencilere, ağabeyleri öncülüğünde Teheccüd Namazı kıldırılmış. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve arkadaşları için Ya Kahhar Duası okunmaya başlanmış... Duaya şaşıran çocuklar bir an duraksayınca, ibadeti yöneten abilerinin uyarısıyla daha gür bir sesle Ya Kahhar duası yarım saat kadar devam etmiş.”

Peki, buna ne diyeceğiz?..

<< Önceki Haber Camiayı karalayayım derken öyle bir duruma düştüler ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER