TİB ile ilgili skandal iddialar Meclis gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

TİB ile ilgili skandal iddialar Meclis gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Sezgin Tanrıkulu,Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) sahte delil üretildiği ve sistemlere müdahale edildiği iddiaları doğru mudur? sorusunu sordu.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

-Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) sahte delil üretildiği ve sistemlere müdahale edildiği iddiaları doğru mudur?

-Bu iddialar ile alakalı herhangi bir inceleme ve soruşturma açılmış mıdır?

-Son 9 ayda TİB'e geçici görevle ve sözleşmeli olarak kaç personel alınmış ve bu kişilerden kaçı siber güvenlik projelerinde istihdam edilmiştir?

-Alınan personelin tamamına yakınının siber güvenlik dışındaki alanlarda istihdam edildiği iddiası doğru mudur? 

-Mevcut personelden 40’ının gerekçe gösterilmeksizin TİB dışına gönderildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise gerekçesi nedir? Bu işlem, ne kadar ek mali yük getirmiştir?

-TİB'de son 9 ayda görevlerine son verilen ya da görev yerleri değiştirilen kaç personel vardır? 

-Görevlerine son verilen ya da görev yerleri değiştirilen data uzmanlarının, avukatları aracılığı ile 07.05.2014 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusu ve 18.09.2014 Gölbaşı Başsavcılığı'na verdikleri dilekçe ile ilgili işlem yapılmış mıdır?

-Başbakanlık danışmanlarından bir kişinin koordinesindeki bir psikolojik harekat ekibinin, sahte delil hazırlanması için TİB'e baskı yaptığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili danışman kimdir?

-Bu iddialar ile alakalı Başbakanlık müfettişleri ve savcılar tarafından herhangi bir inceleme yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır? 

-Son 9 ay içinde TİB'e dışarıdan, yetkisiz birtakım personelin geldiği, TİB sisteminin bu kişilere açıldığı ve sistem üzerinde ekleme ve değiştirme işlemi yaptıkları iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu kişi ya da kişiler kimlerdir?

-Bu iddiaların gerçekliğini araştırmak için TİB'deki tüm kamera kayıtları, kartlı giriş-çıkış kayıtları, kime ait olduğu belli olmayan giriş-çıkış kartları ve sistemler üzerindeki log kayıtları incelenmiş midir ya da incelenecek midir? 

-Son 9 aya ilişkin bu kayıtlar tümüyle muhafaza edilmekte midir, yoksa bir kısmı silinmiş midir?

-Görev yerlerinden uzaklaştırılan TİB data uzmanlarının, görev bölgesinden ayrılmadan önce mesul oldukları sistemlerin kopyasının (imajının) alınıp hash kodu çıkarılması isteklerinin kabul edilmediği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise gerekçesi nedir?


CİHAN
<< Önceki Haber TİB ile ilgili skandal iddialar Meclis gündemine taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER