Tahliye edilen Komiser konuştu

Polise yönelik sahur operasyonunda gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklanan Komiser Ramazan Bolat, Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nan tahliye edildi.

Tahliye edilen komiser: Önemli olan Türk halkının gerçekleri görmesidir

Bolat, "Hiç birimiz hukuka aykırı hiç bir işlem yapmadık. Önemli olan, bizim tahliyemiz veya cezaevinde olmamız değil, önemli olan ülkenin selamete çıkmasıdır, önemli olan Türk halkının gerçekleri görmesidir." açıklamasını yaptı.

Avukatı Ömer Turanlı ile birlikte cezaevinden çıkan Ömer Bolat'ı kapıda arkadaşları karşıladı. Cezaevi önünde açıklama yapan Avukat Turanlı, Bolat'ın tahliyesiyle cezaevinde 51 tutuklu polisin kaldığını açıkladı. Bolat'ın tahliye şartlarıyla cezaevindeki yaklaşık 30 kişinin suçlamalarının aynı olduğunu hatırlatan Av. Turanlı, "İlk tahliye Ramazan Bey, bunun emsal olması lazım. Yaklaşık 30 kişinin bana göre bu kararla birlikte direkt tahliye edilip tutuksuz yargılanması gerekir, çünkü aynı sebepler." açıklamasını yaptı.

'ÖNEMLİ OLAN TÜRK HALKININ GERÇEKLERİ GÖRMESİ'

Avukatıyla birlikte basın açıklaması yapan Bolat, polis ailelerine, "Hiç canlarını sıkmasınlar, içeriden çıkmış biri olarak, 2 ay cezaevinde kaldım arkadaşlarla beraber. Arkadaşlar dimdik ayaktadır, kesinlikle moralleri çok yüksektir." diye seslendi. Kendisi ve arkadaşlarının hukuka aykırı hiç bir işlem yapmadıklarını belirten Bolat; "Tek bir hukuka aykırı işlememiz yoktur. İki ay cezaevinde yatırdılar beni. 20 yıl da yatırsalar bir şey değişmeyecektir. Girdiğimiz nokta neyse çıktığımız noktada da aynı konumdayız. Hiçbir hukuksuzluğumuz yoktur, önemli olan, içerideki arkadaşların da düşüncesi budur, benim düşüncem de budur, bizim tahliyemiz veya cezaevinde olmamız değil, önemli olan ülkenin selamete çıkmasıdır, önemli olan Türk halkının gerçekleri görmesidir." diye konuştu.

Zaman
<< Önceki Haber Tahliye edilen Komiser konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER