Tahşiyeciler grubuyla ilgili ilginç bilgi

Zaman ve STV’ye yapılan operasyona kılıf olarak sunulan Tahşiyeciler grubunun avukatlığını 25 Aralık soruşturmasında Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu Bosphorus 360 şirketinin de avukatlığını aynı ismin yapması dikkat çekti.

Tahşiyeciler grubuyla ilgili ilginç bilgi

Zaman ve STV’ye yapılan operasyona kılıf olarak sunulan Tahşiyeciler grubunun avukatlığını 25 Aralık soruşturmasında Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu Bosphorus 360 şirketinin de avukatı yapması dikkat çekti.

EL KAİDE FİNANSÖRÜ

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, aynı isim, Usame Kutub, Bilal Erdoğan’ın da ortağı olduğu Bosphorus 360 Ltd.Şti.'nin ortaklarından Cengiz Aktürk, Abdülkerim Çay, Yasin El Kadı, Muaz Kadı, Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün yapımcısı IC Holding’in sahibi İbrahim Çeçen'in avukatlığını yapıyor. Avukat, aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi ve Albayrak Holding'in vekilliğini de üstleniyor. İsmin avukatlığını yaptığı Yasin El Kadı, uzun yıllardır ABD’nin El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide’yi desteklemekle suçladığı yasaklı işadamları listesinde yer alıyordu.

TAHŞİYECİLER’İ SAVUNDU

2010’da El Kaide ile bağlantılı olduğu iddiasıyla haklarında soruşturma yapılan Tahşiyeciler grubunun lideri Mehmet Doğan’ın avukatlığını yapan isim, Sabah Gazetesi'ne verdiği son röportajda da Tahşiyeciler’i savundu.

ÖNEMLİ FAALİYETLERİ VAR

14 Aralık soruşturmasında yapılan gözaltılara sebep gösterilen 'Tahşiyeciler' grubuna yönelik operasyonu dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler’in övgüler düzerek duyurduğu ortaya çıktı.

İNSANLIK DIŞI EYLEMLER

Söz konusu operasyon İstanbul ağırlıklı olmak üzere 22 Ocak 2010'da El-Kaide’ye yönelik düzenlenmişti. Operasyona ilişkin basın açıklamasını yapan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler şu ifadeleri kullanmıştı: "Terör örgütlerinin hedefleri bellidir. Bu anlamda onların çalışmalarının takip edilmesi, yapacakları eylemlere mani olunması veya en azından örgüt yeni eleman kazandırmak, cihat bölgesi adını verdikleri yerlerde eğitim yapılmasını engellemek ve hareketlerini takip etmek önemli. Çünkü her an her yerde değişik eylem yapabilirler. Geçmişte tevessül ettikleri insanlık dışı eylemler bilinmektedir. Genel olarak kamu düzenini, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak, anayasa ile müesses rejime kastetmek gibi önemli faaliyetleri var.”
<< Önceki Haber Tahşiyeciler grubuyla ilgili ilginç bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER