Taksim Meydanı'nda iftar sofrası

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Beyoğlu Belediyesi'nce Taksim Meydanı'na kurulan sofralarda iftarını açtı.

Taksim Meydanı'nda iftar sofrası

Ramazanın ilk iftarı açıldı. En dikkat çeken yer son günlerde Gezi Parkı eylemleriyle gündeme gelen Taksim Meydanı'ydı.

Daha önceden iftar çadırlarında verilen yemekler, ilk kez meydana kurulan sofralarda verildi. Beyoğlu Belediyesi'nin verdiği iftar yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar organizasyonun daha önceden Gezi Parkı'nde düzenleneceği açıklanmıştı ancak Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan Misbah bugün yaptığı açıklamada iftarın meydanda yapılacağını bildirmişti.

İSTİKLAL'DE 'YERYÜZÜ SOFRALARI'

Bir başka organizasyon ise Galatasaray Lisesi önündeydi. Anti-Kapitalist Müslümanlar'ın çağrısıyla toplanan çok sayıda kişi, Taksim Meydanı'na kadar yer sofrası kurdu.

'Yeryüzü Sofraları' adlı etkinlik sırasında polisin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

FARKLI DİNLER ŞİŞLİ'DE BULUŞTU

Şişli Belediyesi'nin iftar organizasyonuna ise vatandaşların yanı sıra farklı dinlerin temsilcileri de katıldı. Musevi Cemaati lideri İsak Haleva'nın da aralarında olduğu dini liderler birlik beraberlik ve barış çağrısı yaptı. Tamamen dolan ramazan çadırında her gün 3 bin kişi iftarını açacak.

SİRKE VE EKMEKLE İFTAR

İstanbulluların iftar için akın ettiği başka bir nokta da Oruç Baba türbesiydi. Ramazanın ilk gününde iftarını Oruç Baba türbesinde açınca dilek ve dualarının kabul olacağına inanan çok sayıda vatandaş, türbeye gelerek oruçlarını sirke ve ekmekle açtı.
<< Önceki Haber Taksim Meydanı'nda iftar sofrası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER