Tarihi İpekyolu çöktü

Yer yarıldı yol içine girdi.

Tarihi İpekyolu çöktü

Türkiye’nin her yerinde aralıklarla gelen kar ve yağmur etkisini gösterirken, Şırnak’ın Cizre ilçesinde de bir haftadır aralıklarla yağan yağmur nedeniyle Cizre-Nusaybin arasında bulunan ve Cizre’den geçen tarihi İpekyol’unda çökme meydana geldi. Çökme sonucu yolun bir şeridi trafiğe kapatıldı.

Türkiye ile Ortadoğu arasında bir köprü halinde olan İpekyolu’nda yaklaşık 20 metre uzunluğunda yolun bir şeridi yerin 3 metre aşağısına çöktü. Görenleri şaşırtan yolun hali, adeta kazaya davetiye çıkartıyor. Adeta yer yarıldı yol içine girdi. Asfaltla beraber çöken yolda şoförler zor anlar yaşıyor. Yetkililerin biran önce duruma al atmalarını isteyen şoförler, zor anlar yaşadıklarını söyledi. Yaklaşık 10 gündür çöken yolla kimsenin ilgilenmemesi dikkat çekti.

Şoförlerden Ekrem Gerden, "Ben şoförüm bu yol çok tehlike saçıyor. Buradan geçen şoförler kaza yapabilirler. Levhalar yetersiz. Yetkililerden biran önce bu yola el konmalarını istiyoruz. Burası hemen hemen Türkiye’nin en işlek caddesidir. İpekyolu caddesidir. Ticaret yoludur. Irak’a bağlayan Habur üzeri bir yoldur. Görüyorsunuz halini." dedi.
<< Önceki Haber Tarihi İpekyolu çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER