'Telekulak' çetesine tepkiler sürüyor!

Karanlık bir merkezin, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yle yapılan bazı telefon görüşmelerini yasadışı olarak kaydettiği ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş 'telekulak' skandalını değerlendirdi

Söz konusu yasadışı dinlemelerle ilgili olarak Samanyolu Haber’e konuşan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, illegal dinlemenin her türlüsüne karşı olduğunu söyledi. 

‘Siyasi ortamda Hocaefendi'nin de dinlenmesi ayıp ama beni şaşırtmadı.’ diyen Aydıntaşbaş, ses kayıtlarını dinlediğini fakat kayıtlarda herhangi bir suç unsuru bulmadığını ifade etti. 

Aydıntaşbaş, dinlemelerin devlet içindeki bazı belirsiz güçler tarafından yapıldığını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘Bana göre dinlemeler her zaman devlet içindeki bazı güçler tarafından yapılıyor. Geçmiş dinlemeler de öyleydi. İlker Başbuğ’nda kasetleri çıktı. Onlar da öyleydi. Çünkü dinleme dediğiniz bir kaç kişinin yapabileceği bir olay değil. Belli bir finans ve organizasyon gerektiriyor. 3-5 kişinin ya da 3-5 polisin yapabileceği şeyler değil.' 

‘DİNLEMELER ÇİVİSİ ÇIKMIŞ TABLONUN BİR DETAYI'

Türkiye’de siyasete aklı selimin hakim olması gerektiğini de vurgulayan Aydıntaşbaş, yapılan dinlemeleri Türkiye’deki çivisi çıkmış tablonun sadece bir detayı olarak değerlendirdi: Dinlemeler Türkiye’de çivisi çıkmış tablonun sadece bir detayı. Endişe verici olan başka bir tablo ise yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığının tamamen çökmüş olması. Şuanda demokrasimize sahip çıkma zamanı. Demokrasi tümüyle tehdit altına.’ 

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber 'Telekulak' çetesine tepkiler sürüyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER