Torpilli memurlukta görülmemiş bir yerleştirme daha

TSE’nin KPSS’de 83 puan alan adayın yerine 75 puan alan daire başkanının yeğenini işe aldığı ortaya çıktı. Diğer aday uğradığı haksızlığı Bakanlığa şikayet etti. Müfettişler dilekçedeki iddiaları inceleyecek .

Torpilli memurlukta görülmemiş bir yerleştirme daha

AK Partili bakan ve milletvekili yakınlarının sınavsız memur yapıldığının ortaya çıkmasının ardından kurumlardan şikayet yağmaya başladı.  Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) geçen ay yaptığı sınavda 83 puan alan M.D. yerine, TSE’de daire başkanı olan A.K’nin yeğeni E.K. 75 puanla işe yerleştirildiği ortaya çıktı.

M.D hakkının yendiği gerekçesiyle önce TSE Personel Genel Müdürlüğü'ne dilekçeyle itirazda bulundu. Cevap alamayınca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na “Sınavda yüksek puan almama rağmen benden düşük puan alan ve TSE’de yakını bulunan E.K memur yapıldı” diye delekçe verdi. Bunun üzerine Bakanlık müfettişleri M.D’nin şikayetini incelemeye aldı.

DÜŞÜK PUAN ALAN ASİL

Asansör denetiminden, her türlü ürünün standartlara uygun olup olmadığına karar veren TSE’deki skandal iddiası kamudaki torpilin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi. Kurum’un internet sitesindeki personel alım sonuçlarında da yer alan bilgiye göre "2014/1-10 Elektrik Öğretmenliği (KPSS P-6)” başlığında bir asil bir yedek yer aldı.

YAZILI BAŞVURUN

KPSS’den 75 puan aldığı belirtilen E.K mülakat sonrası asil listeden işe yerleşti.

83 puan alan M.D ise yedek olarak beklemeye alındı. Sonuçları öğrenir öğrenmez TSE personel genel müdürlüğüne başvuran M.D’ye 'Şikayetinizi yazılı olarak yapın' denildi. M.D, hakkının yendiğini anlattığı dilekçesinde kendisine sorulan bütün soruları bildiğini belirterek, arkadaşı E.K’nın soruları bilmemesine rağmen kurumdaki akrabası A.K’nin referansıyla işe yerleştiğini iddia etti.

DAİRE BAŞKANI SORULARI YANITLAMADI

Yüksek puana rağmen memur olamadığını söyleyen M.D’nin dilekçesi Bilim Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderildi. M.D’nin akraba kıyağıyla TSE’ye uzman alındığına dönük iddiaları müfettişler tarafından incelemeye alındı.

CEVAP VERMEDİ

Akrabasına kıyak yaptığı iddia edilen daire başkanı A.K’ye iddiaları sormak üzere telefonla yönelttiğimiz sorulara dönüş yapılmadı.

'TORPİL LİSTESİ AÇIKLAMAM SUÇ DUYURUSUDUR'

AK Parti'nin torpil listesini ortaya çıkaran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, BUGÜN TV'ye konuştu. Yaptığı açıklamaların aynı zamanda suç duyurusu olduğunu söyleyen Koç, yargıyı harekete geçmeye çağırdı.

Koç, "Mevzuatımıza göre benim kamuoyuna yaptığım açıklamalar aynı zamanda bir suç duyurusudur. İlgili mevzuatın dışında kanun uygulanmayarak yönetmelikler çiğnenerek bir süreç yaşanmış bu açıkça bir suç duyurusudur. Türkiye’nin yürekli savcılara ihtiyacı var” diye konuştu.

SAVCILAR GÖREVE

Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Polanya yolculuğu öncesi torpil isimler listesine cevap vermemesini söylediklerinin yanıtı olduğunu belirterek savcıları göreve çağırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, kamuda sınavsız torpil iddialarını gündeme taşımıştı. Koç, torpil dönen yerlerin bir numarasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TRT geldiğini belirterek  torpille atamaları yapılan  85 kişilik listeyi kamuoyuna açıklamıştı.

Hasan BOZKURT- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Torpilli memurlukta görülmemiş bir yerleştirme daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER