Trafikteki gerçeği gözler önüne seren çalışma!

Yandex'in İstanbul trafiği ile ilgili yürüttüğü çalışma, gerçeğini bir kere daha ortaya koydu: Trafik her geçen gün daha çok sıkışıyor!

Trafikteki gerçeği gözler önüne seren çalışma!

  • Trafik sıkışıklığı sabah saatlerinde geçen yıla göre %17 arttı. 
  • Yoğunluk her iki yakada da en çok Boğaziçi Köprüsü civarında belirlendi. 
  • Anadolu da ortalama hız saatte 5 km, Avrupa da ise saatte 8 km olarak ölçüldü. 

Yandex İstanbul'un trafiği ile ilgili yaptığı son çalışmada, önceki yılın ve bu yılın Ekim ayında yolların durumunu inceleyerek İstanbul'daki trafiğin giderek daha fazla sıkıştığını kanıtladı.

YOĞUNLUK ARTIŞI SABAHLARI DAHA FAZLA 

Yapılan çalışmada, kenar semtleri merkezlere bağlayan önemli cadde ve sokaklardan arabayla geçiş sürelerine bakılarak, yoğunluğun nasıl değiştiği incelendi. 2013 Ekim ayındaki aynı yolu geçiş süreleri, bir önceki yıla göre artmış.  Araştırmanın sonuçlarına göre sabah saatlerindeki artış, akşam saatlerindeki artıştan daha fazla.  Trafik sıkışıklığı sabah 08.00 ile 10.00 saatleri arasında geçen yıla göre %17 artarken, akşam trafiği 18.00-20.00 saatleri arasında %12 artmış.

TRAFİK SABAH VE AKŞAM EN ÇOK NEREDE SIKIŞIK? 

Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında trafiğin en yoğun olduğu yerler Boğaziçi köprüsü civarı olarak belirlendi. Sabahları trafiğin en sıkışık olduğu yerler Anadolu yakasında, ortalama ilerleme hızının saatte 5 km olduğu Uzunçayır kavşağı ile Altunizade arası olurken, Avrupa yakasında ise saatte 8 km hızla bir nebze daha hızlı ilerlenebilen Barbaros Kavşağı ile Ortaköy Viyadüğü arası olmuş.

Akşam saatlerinde ise Anadolu yakası daha sakin görünüyor. Avrupa yakasında ise akşamları en sıkışık yerler, Okmeydanı kavşağı ile Barbaros Kavşağı arası, Büyükdere Caddesi İş Kuleleri ile Barbaros Kavşağı arası, Aksaray Tramvay Durağı ile Kennedy Caddesi arası ve E5’in Vatan Caddesi Kavşağı’ndan Merter Kavşağı’na kadar olan kesiti olarak tespit edildi. 

SIKIŞMA YAVAŞ YAVAŞ BÜYÜYOR 

Çalışmaya ek olarak, İstanbul trafiğini bu yılın Eylül ve Ekim aylarında da inceleyen Yandex, bu iki ayda trafiğin hemen hemen aynı düzeyde kaldığını söylüyor. Bu da artışın zaman içerisinde yavaş yavaş yığılarak oluştuğunu gösteriyor. Bir yıl arayla aynı yoldan geçiş sürelerine bakıldığında sabahları süreler daha fazla uzuyor gözükürken, bu iki ayda akşam trafiği daha yoğun ve karmaşık olarak gözüküyor.

YAĞIŞ DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞTİRİYOR

Tasit.com'a göre, yoğunluğun 10 üzerinden ortalama 4.5 olduğu İstanbul’da, yoğun yağış olduğu günlerde bu oran 6.2 lere, akşam saatlerindeyse 9’a kadar çıkıyor. 

İşte İstanbul trafiğiyle ilgili çalışma;






<< Önceki Haber Trafikteki gerçeği gözler önüne seren çalışma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER