Türkiye, FBI'dan yardım istedi

Sarai Sierra'nın ölümüyle ilgili soruşturmada Türk yetkililerin FBI'dan yardım istediği belirtildi.

Türkiye, FBI'dan yardım istedi

ABD Kongre Üyesi Michael Grimm, İstanbul'da  kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın ölümüne  ilişkin soruşturmaya FBI'ın da destek verdiğini kaydetti.
        
Grimm, New York Staten Island'ta Sierra'nın ailesiyle düzenledikleri  basın toplantısında, Türk yetkililerin FBI'dan soruşturmaya yardımcı olmalarını  istediğini belirtti.
         
Birinci önceliklerinin Sarai Sierra'nın cenazesini New York'a getirmek  olduğunu ifade eden Grimm, Türk polisi içinde oluşturulan özel bir ekibin  bölgeden topladığı görüntüleri incelediğini ve Sierra'nın nasıl öldürüldüğünü  araştırdığını söyledi.
         
Sarai Sierra'nın babası Dennis Jimenez, basın toplantısında, kızlarının  Türkiye'nin zengin tarihi eserleri ve mimari yapısıyla çok ilgilendiğini ve bu  yerleri görmek ve fotoğraf çekmek için Türkiye'ye gittiğini söyledi.
         
Sarai'nin annesi Betzaida Jimenez de torunlarına henüz annelerinin başına  gelenleri anlatmadıklarını belirtti.
         
Torunlarına sadece babalarının tatil sonrası annelerini almaya gittiğini  söylediklerini kaydeden anne Jimenez, çocuklara gerçeği babalarının dönüşünün  ardından söylemeyi planladıklarını anlattı.

Bu arada, Sierra'nın ölümüne ilişkin şüpheli sıfatıyla emniyette ifadesine başvurulan 21 kişinin, kan ve DNA örneklerinin alınması için savcılık, mahkemeden karar çıkarttı.
         
Şüphelilerin kan ve DNA örneklerinin alınması için önümüzdeki günlerde  Adli Tıp Kurumuna sevk edileceği öğrenildi.

AA

<< Önceki Haber Türkiye, FBI'dan yardım istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER