Türkiye'nin Batı'daki itibarını kazanmak trollere düştü

Sahte Twitter kimlikleriyle, bazı AKP’li bakan ve milletvekillerine hakaret içeren mesajlar atabilecek kadar ileri gidebilen, sosyal medyada AKP için çalıştığı iddia edilen ve trol olarak nitelenen hesaplardan bu akşam medyaya yapılan nefret operasyonuyla ilgili bazı paylaşımlar yapıldı.

Türkiye'nin Batı'daki itibarını kazanmak trollere düştü

Sahte Twitter kimlikleriyle, bazı AKP’li bakan ve milletvekillerine hakaret içeren mesajlar atabilecek kadar ileri gidebilen, sosyal medyada AKP için çalıştığı iddia edilen ve trol olarak nitelenen hesaplardan bu akşam medyaya yapılan son nefret operasyonuyla ilgili bazı paylaşımlar yapıldı.

AKP'li üst düzey yöneticilerin ekiplerinde yer alan isimler tarafından kontrol edildiği iddia edilen maaşlı trol hesaplar, hükümetin muhalif seslere yönelik nefret operasyonuyla ilgili bazı paylaşımlarda bulundu.

Demokrasiye ve medyaya dönük nefret operasyonu ve gerekçesi tüm dünyada flaş haber olarak verilirken şaşkınlığa sebep oldu. AB'den konuya ilişkin demokrasi ve basın hürriyeti vurgusunun yapıldığı dört açıklama birden geldi. Batı dünyası, Türkiye'de olup bitenleri hayretle izlerken trol hesaplar da akşam saatlerinde farklı bir misyon üstlenerek Türkiye'nin Batı'da zedelenen itibarını kazanmaya çalıştılar.

Başta akkulis ve esat ç. adlı trol hesaplar, medyaya yapılan son operasyonun gerekçelerini ve gözaltıları madde madde ingilizce anlatmaya çalıştılar. Troller, yaptıkları paylaşımları, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının kurumsal hesaplarına mentionladılar.

SAMANYOLUHABER.COM
 
<< Önceki Haber Türkiye'nin Batı'daki itibarını kazanmak trollere düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER