'Türkiye'ye boşuna mı yerleştirdik' dedi ve sordu

Uzun menzilli füze savunma ihalesinin Çinli firmaya verilmesi, TSK'nın silah aldığı ABD'li şirketi harekete geçirdi

Çin yeni füzesi FD-2000'i tanıttı!

Savunma Sanayi İcra Komitesi'nden 3.5 milyar dolarlık uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinin Çinli CPMIEC firmasına verilmesi kararı çıkmasının ardından Türk Hava Kuvvetlerinin envanterindeki hemen tüm füze sistemlerinin sağlayıcısı olan Raytheon firmasından açıklama geldi, firma Türkiye'den bilgilendirme talep etti

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Patriot füzelerinin üreticisi Raytheon Co, kararı öğrendiklerini ve kısa süre içinde Türkiye'den konuyla ilgili bilgi almayı beklediklerini açıkladı. Raytheon Sözcüsü Michael Doble, 'NATO uzun zamandır Patriot sistemini destekliyor ve beş NATO üyesi ülkede bu sistemi konuşlandırdı. 2012'de Türkiye'nin talebi üzerine bu ülkeye de bu sistem konuşlandırıldı. Bu güçlü performans düşünüldüğünde bu karar hakkında daha fazla şey öğrenme fırsatına sahip olmayı umuyoruz' dedi.

ÇİN NEDEN KAZANDI?

ABD ve diğer ülkeler Türkiye'nin yüzde 30 yerli katkı şartını kabul etmezken Çin'in bunu kabul etmesi ve şeffaf davranmasının ihaleyi kazanmasında önemli rol oynadığı belirtildi. Türkiye ve Çin halen Kasırga, Jaguar, Yıldırım ve Toros modeli füzeleri birlikte geliştiriyor.
<< Önceki Haber 'Türkiye'ye boşuna mı yerleştirdik' dedi ve sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER