Tutuklanan generalden pes dedirten talimat

28 Şubat soruşturmasının 11. dalgasında tutuklanan dönemin İstihbarat Başkanı Tümgeneral Yücel Özsır çocukları bile fişletmiş!

Tutuklanan generalden pes dedirten talimat

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral Yücel Özsır'ın, personel çocuklarının özellikle takibi için talimat yayınladığı ortaya çıktı. Yenişafak'ta yer alan habere göre Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nın askeri personelin fikri ve dini yapısının ortaya çıkartılmasında çocuklarının giyim kuşamları ve davranışlarının önemli bir gösterge olacağını tespit etmesi üzerine talimat gecikmedi. Özsır'ın imzasını taşıyan 18 Aralık 1995 tarihli iç tehdit faaliyetlerine karşı koymaya ilişkin kişiye özel emir, tüm birlik komutanlarına gönderildi. Özsır'ın emir yazısında, sakıncalı personelin tespiti için çocuklarının takip edilmesi istenildi. 8 maddelik emir yazısının 4. maddesinde; 'Eş ve çocukların giyinişlerine dikkat edilecek. Eş ve çocukları belli bir ideolojiye göre giyinen personel uyarılacaktır. Uyarılara uyulup uyulmadığı takip edilecektir' ifadeleri yer aldı. Çocukların uygun kılık kıyafete sahip olup olmadıklarının fotoğraflarının incelenerek tespit edilmesi emri verildi.

Öte yandan her hangi bir suça bulaşmamış olsa da sakıncalı olarak görülen personelin işyeri ve evlerinin de dinlenilmesinin talimatının verildiği ortaya çıktı. Gizli ibareli emirin 1.maddesinde; 'İşyeri ve ev telefonları yasalara ve yönergelere göre gerekli müsadeler alınarak MİT Bölge Temsilcilikleri ve Mahalli Emniyet Makamları ile gerekli koordinelerde bulunularak dinlenilecektir' denildi.

Özsır'ın imzasını taşıyan emrin 2. ve 3. maddesinde şunlar yer aldı: 'Sakıncalı ve şüpheli personele mümkün olduğu nispette düşük sicil notu verilecektir. Üstlerine karşı itaatsizlik disiplinsizlik olarak telakki edilecek ve disiplin amirlerinin yetkileri dahilinde cezalandırılacaktır.'

Ayrıca Özsır tarafından sakıncalı personelin eş ve çocuklarına sağlık fişi verilmemesi talimatı verildi. Özsır tespit edilen ailelere orduevi ve sosyal tesislere girişlerinin önlenmesi için kimlik kartı verilmemesini de emretti. 
<< Önceki Haber Tutuklanan generalden pes dedirten talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER