Vali Mutlu: Polis eli kolu bağlı mı duracaktı?

İstanbul'da meydana gelen 1 Mayıs olayları her yıl olduğu gibi bu sene de hararetle tartışılan gündem maddelerinden biri haline geldi.

Vali Mutlu: Polis eli kolu bağlı mı duracaktı?

1 Mayıs olaylarının sorumlusu kim? Taksim'in fiziki yapısını gerekçe göstererek, orada kutlamalara izin vermeyen valilik mi, yoksa bütün uyarılara rağmen Taksim ısrarını sürdürüp, polise taşlı, sopalı, demirli saldırı yapılmasına sebep olanlar mı?

1 Mayıs'ın hedefindeki isim, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Samanyolu Haber'e konuyla ilgili özel ve çok önemli açıklamalar yaptı.


İşçi Bayramı'ndaki toplantının hukuk dışı olduğunu, Taksim'in fiziki yapısının yetersizliğiyle ilgili günler öncesinden uyarı yaptıklarını belirten Vali Mutlu, "Olaylar sonucu 22 polis memuru yaralandı. 1 tanesi atılan demir bilyeler sebebiyle beyin travması geçirdi ve ameliyata alındı. 2'sinin kolu ve ayak kemikleri kırıldı. Bütün bu yaralanmaların tek sebebi var; hukuksuz bir toplantıya ısrarla yapılan çağrıdır. Çok şükür polislerimizin durumu iyiye gidiyor. Göstericilerden yaralanan 4 kişini durumu iyiye gidiyor. Bunlar sevindirici." Diye konuştu.

Devletin memurlarına sopalarla saldırıldığını, kaldırımların kırıldığını belirten Vali Mutlu 'Polis memurları bu ülkenin evladı değil mi?' diye sorarak, kendilerini eleştirenlerin hiçbirisinden polislerle ilgili geçmiş olsun gelmediğini belirtti.

Olaylarda yaralanan göstericilerle ilgili de bilgi veren Mutlu, "Dilan 18 yaşında, PKK'nın Türkiye'de oluşturduğu bir üst yapı olan HDK (Hakların Demokratik Kongresi)'nın kurduğu TDP (Türkiye Devrim Partisi)'nin bir üyesi. Ve bu parti illegal bir parti. Hukuk dışı bir parti. Ben silahlı örgüt elemanı demedim. Biz hukuk içinde olmayan bütün yapıları örgütsel yapı olarak tanımlarız. Bu kız (Dilan) bir lise öğrencisi, polise taş atıyor, bilye atıyor. Görüntüleri de mevcut." Şeklinde konuştu.

Olaylara karışanlardan bir tanesinin arkadaşının attığı taşla yaralandığını belirten Vali Mutlu, diğer yaralanan öğretmen adayının ise; bir süre cezaevinde yattığını ve henüz 1 ay önce çıktığını ifade ederek, niçin yattığının kendilerini eleştirenlerce araştırılmasını istediğini belirtti.

Hiçbir şekilde müdahalede bulunulmasını istemediklerini söyleyen Mutlu, "Taş, sapan, demir bilyelerle saldırıyorlar. Ne yapmamız gerekiyordu? Su ve gazın dışında müdahale önerisi olan varsa buyursun. Polis eli kolu bağlı mı duracak?" diye sordu.

SAMANYOLUHABER.COM



<< Önceki Haber Vali Mutlu: Polis eli kolu bağlı mı duracaktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER