YÖK Başkanı'na çirkin ifadeye akademisyenlerden tepki!

Yeni bir "Alo Fatih" kaydının daha bazı haber sitelerinde yayınlaması gündeme bomba gibi düşerken, konuşmalarda YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile ilgili kullanılan ifadeler birçok kesimin tepkisine yol açtı.

YÖK Başkanı'na çirkin ifadeye akademisyenlerden tepki!

Paylaşım sitelerine düşmesinin ardından haber sitelerinde yer alan kayıtlarda Fatih Saraç, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ı arayarak YÖK Başkanı'nın aleyhine haber yapmak için izin istiyor ve YÖK Başkanı Çetinsaya'nın daha önce bir gazetede yayımlanan "rahatsızım" söylemine, "Hayatında YÖK Başkanlığını mı görmüş eşek herif" sözleri ile tepki veriyor. YÖK Başkanı için "İpinin kimde olduğunu biliyorsun" ifadesini kullanan Saraç hakaretlerine "Kukla" ifadesini de ekliyor.

Fatih Saraç'ın, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ı arayıp, bir YÖK Başkanı hakkında bu denli kelimeler kullanmasının ortaya çıkmasının ardından, sosyal medyada pekçok kesimden tepki yağdı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, ses kayıtlarında geçen hakaretler için Twitter'dan "Alo Fatih'in son kaydında YÖK başkanına "eşek herif" diye hitabını bir akademisyen olarak kınıyorum. Seviyesizlik diz boyu.." diye yazdı.

Hakaret dolu ifadelere tepki gösteren bir diğer isim, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Savaş ise; "Akademi'nin başında bulunan kişiye "eşek herif" diye hakaret edenlerin üniversiteye, bilgiye, irfana, hikmete bir saygısı olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber YÖK Başkanı'na çirkin ifadeye akademisyenlerden tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER