Yeni Akit'ten tam gaz yalana devam!

Yeni Akit, kara propaganda dolu haberlerine bir yenisini daha ekledi ve fotomontaj ile çarpıtma yaptı...

Yeni Akit'ten tam gaz yalana devam!

Bazı yazılı ve görsel medya, Bank Asya hakkında yalan ve çarpıtma haberler yapmaya devam ediyor. Son olarak Akit'in 'Bank Asya'dan paralarını çekiyorlar' şeklindeki haberinin de gerçeği yansıtmadığı ve haber için kullanılan fotoğrafın da fotomontaj olduğu ortaya çıktı.

Banka'nın Adana şubesinden çekildiği öne sürülen fotoğrafın 2012'ye ait olduğu anlaşıldı. Adana Şubesi, gri zeminli tabeladan lacivert zeminli tabelaya 6 Ekim 2012'de geçti. Akit'in kullandığı ve bugünmüş gibi yansıtılan fotoğraf ise neredeyse iki yıl öncesine ait.

Banka hakkındaki benzer karalama kampanyalarına ilişkin geçtiğimiz günlerde KAP’a bir açıklama yapmış ve hakkında çıkan iddiaları yalanlamıştı. İşte bankadan yapılan o açıklama, “Ülkemizin önde gelen iş adamları tarafından kurulan Bank Asya halka açık bir şirket olup,hisselerinin % 53'ü Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. Uluslararası standartlarda Kurumsal Yönetim İlkelerine bağlı,profesyonel bir Yönetim Kurulu tarafından yönetilen Bankamız,hissedarlarının yatırım değerini korumanın yanı sıra kamusal niteliği olan bankacılık hizmetini müşterilerine sunmaktadır. Bankamızın itibarını zedeleyici asılsız iddialarda bulunulması,Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun bankaların ve halka açık şirketlerin itibarının korunmasına yönelik düzenlemelerine açıkça aykırılık teşkil etmektedir.”
<< Önceki Haber Yeni Akit'ten tam gaz yalana devam! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER