Yeni Şafak yılın skandalına imza attı

Yandaş medyanın "MİT TIR'larında Suriyeli muhaliflere gıda yardımı vardı." iddiasını yine yandaş olarak tanınan Yeni Şafak, yalanladı.

Yeni Şafak yılın skandalına imza attı

Adana'da Jandarma'nın araçların içinde ‘silah ve mühimmat’ olduğu iddiası ve savcılık emriyle 3 TIR'ı durdurup arama yapmak istemesinin ardından iktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak, "Bunun Adı Vatana İhanet" manşetiyle çıkmıştı. Gazete, dün MİT TIR'larının silah taşıdığına kabul eden bir manşetle çıktı: "Örgüt silahı diyeceklerdi."

İktidara yakın medya, manşet ve sürmanşetlerine taşıdıkları yalanlanan sözde haberleriyle anılırken son zamanlarda gaflarıyla da konuşulur oldu.

Özellikle 17 Aralık büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonundan bu yana mesnetsiz haberlere imza atan gazeteler artık birbirlerini ve kendilerini yalanlamaya başladı.

Son olarak Yeni Şafak, dünkü manşeti ile MİT TIR'ları haberinde iktidar ve iktidara yakınlığı ile bilinen medyanın, "Suriyeli muhaliflere gıda yardımı gidiyordu" iddiasını yalanlayarak, TIR'larda silah olduğunu kabul etti.  

İşte, Yeni Şafak'ın Dünkü Manşeti

Gazete dünkü haberinde, "Güvenlik birimleri, Erdoğan'ın dahil edildiği Selam soruşturmasıyla, MİT tırlarına yönelik baskın arasında ilginç bir bağlantı tespit etti. Darbe başarılı olsa "TIR'lardan çıkan silahlar" diye paralel medyaya servis edilen liste, Selam örgütünün cephanesi olacaktı." ifadesine yer verdi.

yenisafak-006.jpg


Yeni Şafak'ın, O Dönemdeki Manşeti

Yeni Şafak, 20 Ocak 2014 tarihli manşetinde ise MİT TIR'larının durdurulmasını "Paralel yapı, Ankara'nın talimat ve uyarılarına rağmen, Suriyeli muhaliflere yardım götüren MİT TI'larını deşifre etti." şeklinde duyurmuştu. 

safak-003.jpg



<< Önceki Haber Yeni Şafak yılın skandalına imza attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER