Yolsuzluk haftası bitti önlem kalmadı

Çağlayan Adliyesi önünde 17-25 Aralık yolsuzluk haftası sebebiyle alınan olağanüstü güvenlik önlemleri kaldırıldı.

Yolsuzluk haftası bitti önlem kalmadı

Özgür medyayı hedef alan operasyon ve 17-25 Aralık yolsuzluk haftası nedeniyle Türkiye genelinde ve dünyanın birçok ülkesinde tepki eylemleri yapılmıştı. Demokrasiye ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak için yapılan eylemler İstanbul Adalet Sarayı karşısındaki meydanda da düzenlenmişti. Ancak 20 Aralık’tan itibaren polis meydanda eylem yapılmasını engelledi. Başsavcılığın izin vermediğini belirten polis, devam eden günlerde çok sayıda TOMA, midibüs ve minibüsü meydana dizmişti. Araçların etrafından da şerit çekilerek meydan kapatılmıştı. 

Muhalefet partileri de 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları nedeniyle bu tarihler arasını ‘yolsuzluk haftası’ ilan etmişti. Hafta süresince çeşitli eylemler yapılmış, hırsızlıkla ilgili pankartlar polis tarafından anında indirilmişti. 

Çağlayan Meydanı’ndaki engel de geçtiğimiz hafta süresince devam etti. Polis bu hafta başına kadar çok sayıda araçla meydanda önlem almaya devam etti. Yolsuzluk haftasının sona ermesinin ardından Çağlayan’daki önlemler de kaldırıldı.
<< Önceki Haber Yolsuzluk haftası bitti önlem kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER