Yurtları kapatan başkandan şirketlere şok yazı

Eğitim kurumlarına uyguladığı baskı ile gündemde olan Bolu Belediyesi, ilde yurt ihtiyacı olduğunu kendi yazışmalarıyla ortaya koydu.

Yurtları kapatan başkandan şirketlere şok yazı

Geçen hafta bir orta öğretim yurdunu mühürleyen, iki yüksek öğrenim yurdunu daha kapatmaya hazırlanan belediye, yaklaşık 200 firma ve şirkete resmi yazı gönderdi, öğrencilerin barınma ihtiyacı için para talep etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz imzalı, 10 Temmuz 2014 tarihli yazıda şu ifadeler yer aldı:

"İlimizde üniversite öğrencilerimizin barınma alanı ihtiyacı, öğrenci sayısına oranla giderek artmaktadır. Uzun vadeli bir çözüm bulunana kadar hızlı ve etkin bir çalışmayla kısa sürede bu ihtiyacın giderilmesi adına öğrencilere yönelik geçici barınma alanları oluşturulması planlanmıştır. Bu kapsamda katkı sağlayacağını düşündüğümüz firma ve şirketlerden destek talep etmekteyiz. Bu konuyla ilgili kısa süre içerisinde başkanlığımıza bulunabileceğiniz yardım miktarının bildirilmesi hususunda taleplerinizi bekler, iş birliğiniz için şimdiden teşekkür ederim."

Bolu Belediyesi, mahkeme yürütmeyi durdurmasına rağmen bir orta öğretim yurdunu kararın aslının kendilerine ulaşmadığını gerekçe göstererek kapatmıştı. Belediye, iki yüksek öğrenim öğrenci yurdunu daha hafta içerisinde kapatacağını ihbarnameyle duyurdu. Belediyenin barınma ihtiyacına rağmen yurtları kapatması dikkat çekiyor.






CİHAN
<< Önceki Haber Yurtları kapatan başkandan şirketlere şok yazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER