Güney Kore gazileri ile Güney Koreli turistler Apollon Tapınağı'nda buluşacak


Türkiye Mücahit ve Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Arslan, Kan Kardeşi Projesi (KANKA) kapsamında Güney Koreli turistlerle gazileri buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Arslan, yaptığı açıklamada, "Projemizi önümüzdeki yılda sürdüreceğiz. KANKA projesini Türkiye-Güney Kore dostluğu ve kardeşliği için çok önemli. Önümüzdeki aylarda gazilerimizle Güney Koreli turistleri Side'de 2 bin yıllık Apollon Tapınağı'nda buluşturmak istiyoruz." dedi.

Derneklerine kayıtlı 13 Güney Kore gazisinin bulunduğunu belirten Arslan, 65 yıl önce Türk askerinin Kore'ye gitmesi ile başlayan Güney Kore-Türkiye dostluğunu KANKA projesi kapsamında sürdürdüklerini kaydetti. 2 yıl içinde proje çerçevesinde 68 Güney Koreli turist ve akademisyenin Manavgat, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde hayata olan 7 Kore gazisi ile yüzyüze görüşme yaptığı bilgisini veren Arslan, projeyi 2016 yılında da sürdüreceklerini hayatta olan gazilerin Türk şehitliğini ziyaret içinde Güney Kore devletinden davet beklediklerini ifade etti. Arslan, "Özellikle bölgemizde bulunan Side'ye kültür turu kapsamında Güney Koreli turist yoğun bir şekilde geliyor. Önümüzdeki aylarda geniş katılımlı Güney Koreli turistler ile gazileri dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nda buluşturmak istiyoruz. Güney Korelilerin gazilerimizle buluşmalarında hep minnet ve teşekkür duygularını alıyoruz. Ziyaretlerle ilgili duygu ve düşünceleri bir kitapta toplamayı hedefliyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore gazileri ile Güney Koreli turistler Apollon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER