Güney Kore hükümeti, Orta Doğu'ya özel heyet göderiyor


SEUL (CİHAN)- Güney Kore hükümetinin, vatandaşlarının, bazı Orta doğu ülkelerine kanunsuz giriş yapmasını önlemek amacıyla, Suriye ile sınır ülkelerinde incelemeler yapmak için resmi heyet göndereceği açıklandı.

Güney Kore hükümet kaynaklarından verilen bilgiye göre, Güney Kore hükümetinin, ülke vatandaşlarının, girişi yasaklanmış ülkelere kanunsuz seyahat etmelerini engellemek amacıyla, Türkiye dahil, Suriye ile sınırı olan birçok ülkeye özel görevli resmi heyet göndereceği bildirildi.

Türkiye ve Irak'ın, IŞİD'e katılmak amacıyla giden yabancıların tercih ettiği başlıca ülkelerden olduğu kaydedilirken, Ocak ayının sonunda Kim soyadlı 18 yaşındaki Güney Koreli bir gencin Türkiye'den sınırı geçerek IŞİD'e katıldığı hatırlatıldı.

IRAK, LİBYA, SOMALİ, SURİYE, YEMEN VE AFGANİSTAN'A GİTMEK YASAK

Güney Kore hükümetinin, Irak, Libya, Somali, Suriye, Yemen ve Afganistan gibi ülkelere vatandaşlarının seyahatini yasakladığı ve yerli seyahat firmalarıyla bu ülkelere vatandaşların gitmesini engellemek için işbirliği yapması konusunda toplantı yapacağı da kaydedildi.

Öte yandan, hükümetin, terör örgütlerine katılmasından şüphelenilen vatandaşların sıkı takibe alınmasını öngören kanunları da gözden geçireceği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore hükümeti, Orta Doğu'ya özel heyet göderiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER