Gürcü bakan yardımcısı: Her ülke kendi egemenliğini ve hava sahasını koruyor


Gürcistan Savunma Bakanı Yardımcısı Dr. Anna Dolidze, Türkiye ve Rusya arasında çıkan uçak krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dolidze, "Her ülke kendi egemenliğini ve kendi hava sahasını koruyor. Kendi egemenliğini ve hava sahasını korumak genel ve hukuki bir konudur. Türkiye'nin attığı adımlardan bu hareketleri belli oluyor." dedi.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "Uluslararası Hukuk Forumları" kapsamında Karadeniz civarındaki uluslararası hukuk durumu, Gürcistan Savunma Bakanı Yardımcısı Dr. Anna Dolidze'nin de katıladığı bir panelde masaya yatırıldı. Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilere değinen Dolidze, "Türkiye Gürcistan için önemli partner bir ülkedir. Bundan dolayı iki ülke arasındaki ilişkiler çok yoğun ve yakın ilişkilerdir. Bizim ilişkilerimiz gerek askeri, gerek ekonomik ve gerek kültürel olsun çok geniştir. Umarım ilişkilerimizi gelecekte de yüksek bir seviyeye getiririz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya arasında çıkan uçak krizine de değinen Dolidze, "Ben uluslararası hukuk uzmanı olarak söylüyorum. Söylenir ki bazen uluslararası hukuk çok zayıftır. Ülkeler
uluslararası hukuku takip ettikleri ve bu hukuk içerisinde kalmaları çok önemli bir konudur. Her ülke kendi egemenliğini ve kendi hava sahasını koruyor. Kendi egemenliğini ve hava sahasını korumak genel ve hukuki bir konudur. Türkiye'nin attığı adımlardan bu hareketleri belli oluyor." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Türkiye'ye yaptığı ekonomik yaptırımlara ilişkin bir soruya Dolidze şu şekilde cevap verdi: "Bu yaptırımlar konusunda sivil vatandaşların zarar görmemesi ön görülmesi gerekiyor. Rusya'nın bu imkanlarını kullanması geleneksel bir konudur. Biz Gürcistan olarak bu konuları yakından tanıyoruz ve biliyoruz."

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde Gürcistan'ın tavrını daha önce açıkladığını anlatan Dolidze, "Bizim savunma bakanımız özellikle bu konu hakkında böyle beyanlarda bulundu. Özellikle Türk basını karşısında da beyanlarda bulunuldu. Biz kendi pozisyonumuzu ve yaklaşımımızı gösterdik." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Gürcü bakan yardımcısı: Her ülke kendi egemenliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER