Hakan Şükür: Medyayı susturma çabalarına hayret ediyorum

Hakan Şükür: Medyayı susturma çabalarına hayret ediyorum

İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili adayı Hakan Şükür, Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un muhalif medyayı susturma girişime tepki gösterdi. Şükür, "Medya özgür olmalı. İnsanlar özgür olmalı. Umarım vicdanlarıyla, uluslararası normlardaki evrensel hukuk kurallarına uyarak ülkemizi zor durumlarda bırakmama adına karar versinler. Bunları duyunca insan gerçekten hayret ediyor." dedi.

Hakan Şükür, seçim çalışmaları kapsamında Arnavutköy'de yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Şükür, Türkiye'nin buhran dolu günler yaşadığını söyledi. Muhalif medyayı susturma girişimine tepki gösteren Şükür, "Türkiye hakikaten buhran dolu günler yaşıyor. En çok güvenmemiz gereken kurumların etkisiz kaldığı, sırtımızı dayayacağımız yer olmayan çünkü hukuk aşk gibi bize bir özgürlük alanı açma noktasında en büyük güvencemiz maalesef bugün iki dudağının arasına sıkışmış her şeyin bir anlayışın tezahürüyle bu ve bunun gibi dünyanın hiçbir yerinde olmayan evrensel hukuk kurallarına uymayan davranış biçimleri görüyoruz. Hatırlarsanız daha önce sosyal medyanın birçok birimi kapandı. Bununla ilgili yasalar çıktı Anayasa Mahkemesi'nden döndü ama bir daha çıktı. Birileri bir şeyden korkuyor. Bununla ilgili toplumu doğru bilgilendirme anlamında her türlü korku imparatorluğuna rağmen haber yapmak isteyen siyasetin daha doğrusu seçim atmosferlerinde bu korkuyu yaşayan insanların etkisi ve yetkisiyle maalesef o erklerin tamamen birbirinden koptuğu, bağımsızlıklarının kalmadığı farklı bir süreç yaşıyoruz. Medyayı susturma bu anlamda herhangi bir sona ulaşmadan böyle bir çabanın oluyor olmasını Sayın Başbakan da sanıyorum ki ifade etti. Bunun bir süreci var sanki süreç işlemeden sanki üstten bir korku verme adına veyahutta anayasal kurumların işlemediğini düşündüğünüzde olasılık nispetinden bunu değerlendirebiliriz. Öyle söylenmiş." şeklinde konuştu.

Muhalif medyayı susturma girişiminin uluslararası alanda ciddi tepkiler oluşturduğunu belirten Şükür, "Açıkçası çok talihsiz. Artık uluslararası alanda bize gülmekten öte çok ciddi tepkiler gelmeye başladı. Tabiki iç hukukumuza karışamazlar ama aynı şekilde bizde başka bir ülkenin iç hukukuna karışmamalıydık. Maalesef Ortadoğu politikaları orada liderlere duyulan kin bugün ülkemizde çok farklı durumları da beraberinde getirdi. Tabi ki çok yanlış. Medya özgür olmalı. İnsanlar özgür olmalı. Zaten özgürlük kelimesinden kastım bağımsız olmaya kadar giden bende bağımsız oldum. Bunları söyleyebilme tanınırlığınızla en azından konuşabilmenin zor olduğu bu günlerde konuşmak herkesin hakkını savunabilmek tahakküm altında kalmadan bir parti liderinin etkisi altında kalmadan hakikaten milletin vekili olabilmek adına bu mücadeleyi vermek için buradayız. Bu kurumlar herkesi denetlemeli ama herkesi. Bu coğrafyada yaşayan en tepesinden en aşağısına kadar sırtımızı dayamamız gereken yer eğer bir iradeye göre hareket ediyorsa o geleceğimiz adına endişe vericidir. Çocuklarımız adına endişe vericidir. Umarım vicdanlarıyla uluslararası normlardaki evrensel hukuk kurallarına uyarak yarın başımızı zora sokmayacak bağlı olduğumuz Avrupa İnsan Hakları mahkemesi gibi bugünü kurtarmak için sığ politikalar yerine yarınlarda ülkemizi zor durumlarda bırakmama adına karar versinler. Bunları duyunca insan gerçekten hayret ediyor." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları hakında bilgi veren Hakan Şükür, şunları söyledi: "Büyük bir teveccüh var. Allah mahcup etmesin. Onları temsil etmeyi nasip etsin .Eğer temsil edemeyeceksem bu milletin bu güzel insanların her bireyin hakkını savunamayacaksam nasip etmesin. Benim duam bu. Çalışıyoruz. Birçoğuna siyasi olarak konuşma yapmıyorum. Beni çünkü başka bir kimliğimle tanıyorlar. Ben 25 senedir bu ülke gündeminin bu milletin karşısındayım. Son bir buçuk seneye kadar hiçbir mahkemesi olmayan daha doğrusu olduğu zaman kendi uğradığı haksızlıkla olan bir insanken bugün çok farklı şeylerle karşı karşıyayım. Aslında ülkeyi anlatan bir şey bu. Herkesinde böyle bir korkusu endişesi var bunu görüyoruz."

Toplantının ardından halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Şükür, çocuklarla kısa süre top oynadı. Bazı vatandaşlarda Şükür'e Galatasaray forması imzalattırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakan Şükür: Medyayı susturma çabalarına hayret ediyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER