Hakkari Valiliği'nden Dağlıca açıklaması


Hakkari Valiliği, Yüksekova Dağlıca'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 16 asker için taziye mesajı yayımlandı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "06 Eylül 2015 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Dağlıca-Yüksekova karayolunun ulaşıma açılması için güvenlik kuvvetlerimizin yol emniyet ve mayın/EYP araması yaptığı esnada, daha önceden mensupları tarafından yol kenarına yerleştirilen EYP (el yapımı patlayıcı) patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan kahraman 16 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavilerine devam edilmektedir.

Saldırının ardından ivedi şekilde bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup; bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun."
CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari Valiliği'nden Dağlıca açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER