Dağlıca'daki saldırıda yaralanan uzman çavuş, babasıyla konuştu


Hakkari Dağlıca'daki saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Hakan Sarı (25), Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan engelli babası Turgut Sarı ile telefonda görüştü. Baba Sarı, oğlu ile görüştükten sonra rahatladığını söyledi.

Dün akşam ki saldırıda oğlunun ne durumda olduğu endişesiyle beklediğini belirten baba Turgut Sarı, "Uzman Çavuş olan oğlum Hakan Sarı ile telefon konuştum. Allah'ıma şükürler olsun, oğlumu Allah korumuş. Asker ve polislerimizin hepsini Allah korusun." dedi.

Mut Hacınuhlu mahallesinde ikametgah eden Baba Turgut Sarı, "Oğlum Uzman Çavuş Hakan Sarı ile bizzat telefonla görüştüm. 'Baba hafif sıyrıklarla atlattık çok şükür' dedi. Ben de 'buna da çok şükür oğlum' dedim. Milletimiz sağ olsun, şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Terörün bir an evvel bitmesini isterim. Büyüklerimizden beklentimiz budur. Terörün kökünden kazınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Babanın engelli ve şeker hastası olduğundan dolayı yaralı uzman Çavuş Hakan Sarı ile olayı detaylı görüşen Hacınuhlu Mahalle Muhtarı Yakup Ceylan, Hakan Sarı'nın, sıhhiyeci Uzman Çavuş olarak Hakkari'de görev yaptığını söyledi.

Olaydan sonra Hakan Sarı'nın cep telefonunu aradığını anlatan Muhtar Ceylan, "İki tane önden giden zırhlı aracın patlatıldığını, kendisinin de üçüncü araçta giderken çatışmalara girdiklerini anlattı. Durumunun iyi olduğunu ufak tefek sıyrıklarla atlattığını söyledi. Şu anda alabildiğimiz bilgiler bundan ibaret." dedi.

İki ayağı kesik olan engelli baba Turgut Sarı, evin içerisine girerek oğlunun fotoğrafını göğsüne alarak özlemini giderdi.

MUT HALKI TERÖRÜ LANETLEDİ

Öte yandan, Dağlıca'da teröristler tarafından askerlere yapılan saldırı Mersin'in Mut ilçesinde protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen vatandaşlar teröre tepki gösterdi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan askerler için Mut halkı Atatürk Anıtı önünde toplandı. Anıt önünde toplanan grup, polis eşliğinde Hükümet caddesi, İnönü caddesi ve Atatürk bulvarında ellerinde Türk bayraklarıyla 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ya Allah Bismillah Allahü Ekber', 'Mut'lu Uyuma Şehidine Sahip Çık', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Peygamber Aşkına Tekbir' sloganları atarak yürüdü. Tekrar Atatürk Anıtı önüne gelen grup, şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal marşını okuyan grup, daha sonra olaysız dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Dağlıca'daki saldırıda yaralanan uzman çavuş, babasıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER