Hakverdi: Medyaya sansür TBMM'de de devam ediyor


TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a bir mektup yazarak, bazı televizyon kanallarının da TBMM yayınlarına eklenmesini istedi.

Medyaya sansürün her yerde olduğu gibi TBMM'de de devam ettiğini dile getiren Hakverdi, Meclis'te teknik açıdan istenilen bütün kanalların yayınlanması ve izlenebilmesi mümkünken, sadece iktidar partisine yakın kanalların yer almasının kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı. Hakverdi, bu uygulamaya genelde hapishanelerde rastlanırken, TBMM'de de söz konusu kanalların yer almamasının sansürden başka bir şey olmadığına dikkat çekti.

Hakverdi, mektubunda şu ifadeleri kullandı: "İktidara yakın kanallar Meclis'te milletvekili makamlarındaki televizyonlarda yer alırken, birçok ulusal ve yerel televizyon kanalının yer almaması iktidar yanlısı yayın politikası izlemeyen yayın organlarının seslerinin her yerde kısılmaya çalışıldığının göstergesidir. Kanalların hangi kriterlere göre ve kim tarafından seçildiği bilinmezken, milletvekillerinin ya da Meclis çalışanlarının görüşleri alınmadan belirlenmesi doğru bir yöntem değildir. Bu nedenle İMC TV, Hayat TV, Halk TV, YOL TV, Cem TV, TV10, Barış TV, Sokak TV, +1 TV, Kanal B, Ulusal, Samanyolu TV vb. diğer kanalların da Meclis yayınlarına eklenmesi hususunda gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim." CİHAN
<< Önceki Haber Hakverdi: Medyaya sansür TBMM'de de devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER