Halk Sağlığı ile Eczacılar Odası arasında kanser işbirliği

Halk Sağlığı ile Eczacılar Odası arasında kanser işbirliği

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Eczacılar Odası arasından yapılan işbirliği kapsamında bin 50 eczanede kanser taramalarının ücretsiz yapıldığı duyurulacak.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1. Basamak Sağlık Kuruluşlarında 'Ulusal Kanser Tarama Standartları' doğrultusunda ücretsiz kanser tarama programı uygulanıyor. Verilen hizmetin daha fazla vatandaşa ulaşması için Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Eczacılar Odası arasından yapılan işbirliği imzalandı. Yapılan işbirliği kapsamında Antalya'da genelinde hizmet veren bin 50 eczanede Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Aile Sağlığı Merkezleri'nde yürütülen ücretsiz kanser tarama hizmetlerine dair bilgilendirme afişleri asılıp, açıklayıcı el broşürleri vatandaşlara dağıtılacak. Bu kapsamda vatandaşların kanser konusunda duyarlılığın artırılması ve erken tanıyla hastalığın önlenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda düzenlenen basın toplantısına katılan Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, kanser türleriyle alakalı olarak çeşitli taramalar yapıldığını ancak bunun duyurulmasında eksiklik olduğunu ifade etti.

Zabun, yapılan işbirliği ile bu haftadan itibaren yapılan ücretsiz hizmetin duyurusunu eczane afişlerinde ve vitrinlerinde yapılacağını belirtti.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir de kanserin çağımızın önemli hastalıklarından biri olduğunu kaydetti. Her ailede neredeyse kansere yakalanmış ya da bundan ölmüş insanlara rastlandığını belirten Özdemir, "Kanser türlerine yönelik ücretsiz tarama hizmetleri yapılıyor. Kanser tarama eğitim merkezleri ve aile sağlığı merkezlerde yürütüyoruz. Bu faaliyetlerin başarılı olma yolu vatandaşlarımızın bu hizmetlerden faydalanmasıdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Halk Sağlığı ile Eczacılar Odası arasında kanser... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER