Hamburg olimpiyata aday olmasa da ön başvuru masraflarıyla baş başa kaldı


Hamburg 2024 Yaz Olimpiyatları'na Almanya adına adaylık için resmi başvurusunun referandumla durdurulmasından sonra bu kez masraflarla baş başa kaldı. Başvuru Almanya adına bir proje olmasına rağmen Federal İçişleri ve Spor Bakanı Thomas de Maizière Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz'a yazdığı mektupta yapılan ön masraflar için destek olmayacaklarını bildirdi.

Olimpiyatların Hamburg'da yapılmaması için yoğun çaba sarf eden ve başarıya ulaşan Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, "Bizim neden uyarı yaptığımız şimdi tescillendi. Bu aslında ulusal bir proje olmasına rağmen Hamburg masraflarla tek başına kaldı." dedi. Yıldız, "Federal hükümet olimpiyat komitesinde yer almasına rağmen masrafı şimdi Hamburglular tek başına ödeme durumunda kaldı. Görünüşe göre federal hükümet için bu konuda yasal bir zorunluluk yok. Bu açıkça Hamburg eyalet hükümetinin şehir adına çok kötü bir pazarlık yaptığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Hamburg'un olimpiyat ve G-20 zirvesi gibi prestijli etkinlikler yerine kendi sorunlarını çözme yoluna gitmesi gerektiğine işaret eden Yıldız, harap haldeki çok sayıda spor tesislerinin onarımının yapılabileceğini ifade etti. G-20 zirvesinin gelecek yıl Hamburg'da apılması planlanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hamburg olimpiyata aday olmasa da ön başvuru masraflarıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER