Bertelsmann, kâr oranını yüzde 90 artırdı


Gütersloh merkezli Bertelsmann medya grubu, yeniden yapılandıktan sonra kâr seviyesini yüzde 90 oranında artarak 1,1 milyar Euro'ya ulaştırdığını açıkladı. 2015 mali yılının rakamlarını açıklayan Bertelsmann CEO'su Thomas Rabe, gelirin bir önceki seneye göre yüzde 2,8 oranında arttığını, bunun neticesinde şirketin elde ettiği gelirin 17,1 milyar Euro'yu bulduğunu söyledi.

Alman Haber Ajansı'na konuşan Rabe sonuçların kendilerini şirketi yapılandırmada doğru yolda olduğunu gösterdiğini ifade etti. Şirkette yapısal değişiklerin olacağını haber veren Rabe, grubun daha önce olduğu gibi beşin yerine sekiz farklı alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.

2016 yılından itibaren müzik imtiyaz sahibi BMG, Bertelsmann Eğitim ve Bertelsmann Yatırımların kendi faaliyet raporlarını açıklayacağını duyurdu. 2012 yılında aile şirketi Bertelsmann'ın başına getirilen Thomas Rabe'nin sözleşmesi ocak ayında 2021 yılına kadar uzatılmıştı.

"Yeni yapı Bertelsman'ı yönetmede daha kolay ve içeriye olduğa kadar dışarıya doğru şeffaf kılacak." diyen Thomas Rabe, eğitim alanındaki çalışmalar için 1 milyar Euro'luk yatırım hedefi koyduklarını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Bertelsmann, kâr oranını yüzde 90 artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER