Harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor


Soğuk havaların etkisini sürdürmeye başladığı Van'da, Deniz ailesi kapısı penceresi olmayan harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Evde bir çocuğu ve babaannesiyle yaşayan Cansu Deniz, evin her an yıkılma ihtimali olduğu için çok korktuklarını bundan dolayı hayırsever insanların kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.

Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde yaşayan Deniz ailesi, yıkılmak üzere olan harabe bir evde yaşıyor. Duvarlarında çatlak bulunan ve her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan evde kalmak zorunda olan aile korku içinde yaşıyor. Maddi sıkıntılardan dolayı yıkılmak üzere olan evlerini tadilat edemedikleri için mağdur olduklarını dile getiren aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. 1 odalı toprak evde kalan aile kışın gelmesi ile birlikte ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. 1 çocuğu ve büyükannesi ile birlikte harabe evde yaşamak zorunda kaldıklarını ve evin yıkılma tehlikesi bulunduğu için korktuklarını söyleyen Cansu Deniz, harabe olan evlerinin yapılmasını istiyor.

Kışın gelmesi ile birlikte sıkıntılarının artacağını belirten Deniz, "Eşim il dışında inşaatta düşük maaşla çalışıyor, aldığı maaşın bir kısmını oradaki ihtiyaçlarını gideriyor, kendisine de fazla para kalmıyor. Van'da kimsemiz yok, kış geliyor yakacağımız, sobamız, banyo yapacak yerimiz yok. Evimizin her yerinde çatlaklar ve büyük boşluklar var. Her taraf açık, kapımız yok odanın kapısını battaniye ile kapatıyoruz, yağmur yağdığında evimizin içi su doluyor. Giyecek fazla elbisemiz yok, yiyecek gıdamız yok." ifadelerini kullandı.

Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen Deniz, "Büyükannem hasta, onu hastaneye götürecek paramız ve sağlık güvencemiz yok. Yardımsever insanlardan ve devletten tek isteğimiz şu; biz giyecek istemiyoruz sadece evimizi yapsınlar. Banyo yapacağımız bir yer olsun, ısınacağımız bir odamız olsun. Biz de diğer aileler gibi sıcak ve mutlu yuvamızın olmasını istiyoruz. Yetkililerden çok şey istemiyoruz Allah rızası için evimizi yapın." şeklinde konuşarak mağduriyetlerini dile getirdi.


CİHAN
<< Önceki Haber Harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER