Harçları protesto eden öğrenciler kampüsteki binaları ateşe verdi


Güney Afrika'da harç protestoları ile başlayan öğrenci gösterileri giderek şiddetleniyor. North-West Üniversitesi'nin Mahikeng kampüsündeki binaları ateşe veren öğrenciler eğitim kurumunu milyonlarca rand zarara uğrattı.

Üniversite sözcüsü Koos Degenaar olaylar üzerine yaptığı açıklamada, "Şu anda kampüsü temizliyoruz. Öğrenciler en çok yönetim binasına zarar verdiler." dedi.

Dün akşam başlayan olayların ardından üniversitede durum sakinleşti. North West Üniversitesi bütün akademik faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu. Çıkan olaylarda bazı öğrenciler ve personel yaralandı.

ÖZEL GÜVENLİK GERÇEK MERMİ KULLANDI

Üniversitedeki olaylar öğrencilerin özel güvenliğin protestoları bastırmak için gerçek mermi kullandıklarını iddia etmeleri ile başladı. Öte yandan protestoların, yeni 'öğrenci temsil heyeti'nin atanmasının hemen ardından başlaması dikkati çekti.

Sosyal medyada gerçek mermi kullanıldığı iddialarına Degenaar, "Güvenlik sadece plastik mermi taşıyor ve zaman zaman göz yaşartıcı gaz kullanıyor. Gerçek mermi iddiaları söylentiden başka bir şey değil." sözleri ile cevap verdi.

Güney Afrika'da bir çok üniversiteye yayılan ve parlamento ve devlet başkanlığı saraylarına kadar ulaşan öğrenci protestolarında en son Cuma günü Free State Üniversitesi'nde öğrenciler Rugby maçında olay çıkarmıştı. Ayrıca Pretoria Üniversitesi'nde siyahlar, müfredatta beyazlara ait Afrikaans diline gösterilen ayrıcalığın sona erdirilmesi için eylem yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Harçları protesto eden öğrenciler kampüsteki binaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER