Harun Erdenay'dan yeni yıl mesajı


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, yeni yıl ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı. Erdenay, kutlamasında basketbol ailesinin 2015'teki başarılarından söz ederken, kulüplere de Avrupa arenasında 2016 yılındaki maçlarında başarıyar diledi.

Erdenay mesajında şunları kaydetti;

"2015 yılında milli takımlarda çok hareketli bir yaz dönemi geçirdik. Hem kadınlar, hem de erkeklerde Avrupa şampiyonası oynadık. Kadın takımımız Avrupa beşincisi olarak olimpiyat elemesi oynamaya hak kazandı. Erkeklerimiz de Almanya'da zorlu bir grupta mücadele etti. Kuvvetli rakiplerle oynadık ve ikinci tura çıktık. İkinci turda 28 bin kişinin önünde ev sahibi Fransa'ya kaybettik. '12 Dev Adam' sahada sonuna kadar mücadele etti ve savaştı. Milli takımda alt yapılardan gelen yeni jenerasyon kazanmadık kupa bırakmadı.

Kulüpler bazında da büyük başarılar yakaladık. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynadı. Banvit, Avrupa Kupası'nda son dörde kaldı. Trabzonspor Medical Park, Eurochallenge'te final oynadı ve dramatik bir şekilde şampiyonluğu kaçırdı.

2016 yılında da hem milli takımlar hem de kulüpler düzeyinde çok başarılı bir sene geçireceğimize inanıyorum. Yeni yılın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni eder; tüm basketbolseverlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim."
CİHAN
<< Önceki Haber Harun Erdenay'dan yeni yıl mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER