Hasan Cemal'e 'Erdoğan'a hakaret'ten bir soruşturma daha


Gazeteci Hasan Cemal'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla üçüncü soruşturma açıldı. Cemal, savcılığa verdiği ifadede, "Yazım, ifade özgürlüğü çerçevesine oturan sert bir eleştiridir. İktidar sahipleri eleştiri karşısında daha tahammüllü olmalı." dedi.

T24 Yazarı Hasan Cemal hakkında, "Sen Cumhurbaşkanı ol, hem de..." başlıklı yazısı sebebiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı. Daha önce yine köşe yazıları sebebiyle aynı suçlamadan iki ayrı soruşturmanın muhatabı olan Cemal, üçüncü soruşturmada da savcılığa ifade verdi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Cemal ifadesini İstanbul'da verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Tahsin Yavuz'a ifade veren Cemal, soruşturma konusu yazıyı T24 internet gazetesinde yazdığını ve yazıda Cumhurbaşkanı'na hakaret ve iftira olmadığını kaydetti. Yazı için, "İfade özgürlüğü çerçevesine oturan sert bir yazıdır. İftira ve hakaret kastım yoktur." diyen Cemal, iktidar sahiplerinin de eleştiri karşısında daha tahammüllü olması gerektiğini belirtti. Cemal, hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla açılan ve takipsizlik verilen diğer iki soruşturmanın kararlarını da sunarak, "Suçsuzum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hasan Cemal'e 'Erdoğan'a hakaret'ten bir soruşturma daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER