Şehirdeki operasyonlara köy korucuları da katılıyor


Güneydoğu'da çatışmaların taşındığı şehir merkezlerinde artık köy korucuları da görev alıyor. İlk kez 1985 yılında alınan köy korucuları, terör örgütünün şehir merkezlerine yaptığı hendek ve barikatları kaldırmak için düzenlenen operasyonlara katılıyor. Sur, Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonlarda, korucuların yanı sıra çok sayıda emniyet ve askeri birim görev alıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün düzenlenen saldırıda köy korucusu Mehmet Aygün şehit oldu. Eğil İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Aygün'ün, görev yerinin 50 kilometre uzaklığındaki merkez Sur ilçesinde şehit edilmesi, köy korucularının da şehir merkezlerinde operasyonlara dahil edildiğini gösterdi.

Alınan bilgiye göre, teröristlerin sivillerin yaşadığı alana hendek kazıp, barikat kurarak çatışmaları şehir merkezine taşıması üzerine köy korucularının görevlendirmesinde değişikliğe gidildi. İdari olarak kaymakamlıklara, mesleki olarak ise jandarmaya bağlı olan köy korucuları artık yerleşim yerlerinin dışındaki operasyonlara katılıyor. Daha önce sadece köylerini korumakla görevli olan korucular, artık şehir merkezindeki operasyonlara dahil ediliyor. 36 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesindeki terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında sık çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların yaşandığı Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi'nde görevlendirilen Aygün, keskin nişancı tüfeğiyle vurularak şehit edildi. 6 aydır çatışmaların yaşandığı şehir merkezlerinde köy korucularının yanı sıra çok sayıda güven birimi görev yapıyor. Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesindeki operasyonlarda Jandarma Özel Harekat timleri, Polis Özel Harekat timleri, zırhlı ekipler ve terör ekipleri görev alıyor. Çatışmaların yaşandığı ilçede ayrıca bu ekiplere destek amaçlı farklı birimler bulunuyor. Emniyetin diğer birimlerinde görevli güvenlik güçleri, operasyon bölgesine yakın noktalarda üst araması ve güvenlik noktalarında görevlendiriliyor. İlçede halkın gıda gibi zorunlu ihtiyaçlarına ise kaymakamlığın görevlendirdiği ekipler yerine getiriyor.

BAŞINDAN VURULAN ÖĞRETMEN YOĞUN BAKIMDA

Bu arada, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan seken kurşun ve roketler sivillere zarar vermeye devam ediyor. Yenişehir ilçesinde ikamet eden 25 yıllık öğretmen Mevlüde Ketani sabah saatlerinde evinin içindeyken başından vuruldu. Uzun namlulu silahla vurulduğu tahmin edilen iki çocuk annesi Ketani, yüzünden ve başından yaralandı. Evinin 8'inci katında kurşunun hedefi olan Ketani kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alındı. Ketani'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Şehirdeki operasyonlara köy korucuları da katılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER