Hastaneleri de bombalanan Türkmenler sınıra geliyor


Denizden ve karadan ağır bombardımana tutulan Türkmen köylerindeki hastanelerin bile vurulduğu ortaya çıktı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Ruslar ve Eset güçlerinin Türkmendağı ile Türkmen kamplarının bulunduğu Yamadiye kampındaki hastaneleri de bombaladığını söyledi.

Kaptan Kartal, çatışmaların sürdüğü bölgedeki yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre; Lazkiye'den kalkan uçakların yanı sıra toplarla dövülen Türkmendağı'nda durumun iç açıcı olmadığı, hastanelerin tamamından insanların Türkiye'ye sevk edilmeye çalışıldığını bildirdi. Yerel kaynaklardan aldığı bilgileri aktaran Kaptan Kartal, Türkmenlerin sınırdan yaralılarını da geçirerek Hatay'daki hastanelerde tedavi ettirmek istediklerini anlattı. Kartal, "1000-1500 kişinin sınıra doğru gelmek istedikleri belirtiliyor. Acilen lojistik destek sağlanmasını bekliyorlar. Saldırılar bu şekilde sürerse Türkiye'nin 10-15 bin dolayında Türkmen için hazırlık yapması gerekiyor. Türkmenler, ABD'nin PYD'ye yaptığını şimdi Türkiye'nin kendilerine uygulayıp 3-4 bin kişilik bir tabur kurulmasını istiyorlar." dedi.

Bu arada, Türkmenlerin Hatay Yayladağı'ndaki Güveçci kampına yerleştirilmesiyle ilgili de hazırlıklar sürüyor. Yaklaşık 1000'e yakın çadırın buraya kurulması için çalışmalar sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hastaneleri de bombalanan Türkmenler sınıra geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER