Havuz medyası: Katar'dan Türkiye'ye büyük ihanet

AKP medyası 'Katar Türkiye'ye yapılan ekonomik saldırılara karşı sessiz kalmayı tercih etti' diye yazarak Erdoğan'ın eski ortağına çok ağır ithamlar sıraladı

SHABER3.COM

Havuz medyası düne kadar Erdoğan'ın 'çeşitli' finansman ihtiyacını karşılayan ancak Suudi Arabistan'la Haziran 2017'de yaşadığı krizin ardından kabuğuna çekilen Katar'a ihanet suçlamasında bulundu.

Takvim gazetesinde yer alan ve ''Katar'dan Türkiye'ye büyük ihanet'' başlıklı haberde ''ABD'nin skandal yaptırım kararları sonrası dünyadan Türkiye'ye destek mesajları yağdı. Birçok ülke Türkiye'nin yanında yer aldığını vurgularken, Türkiye'nin zor zamanlarında destek olduğu Katar ise sessiz kalmayı tercih ederek "bu nasıl dostluk?" dedirtti'' cümleleri sıralandı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: 

''Birçok ülke yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin yanında yer aldığını gösterirken, Türkiye'nin hayal kırıklığı ise en beklenmedik yerden geldi. Katar, Türkiye'ye uygulanan bu haksız yaptırımlara karşı Türkiye'ye destek vermek yerine sessiz kalmayı tercih etti.

TÜRKİYE ZOR ZAMANLARINDA YANINDA OLMUŞTU

Bugün Türkiye'yi zor zamanında yalnız bırakan Katar, geçmişte kendisine uygulanan ambargoda Türkiye'nin büyük desteğini almıştı.

Körfez ülkeleri tarafından ambargo uygulanan Katar'a, Türkiye'den kargo uçakları ile onlarca uçuş yapılmıştı. Birçok ülkenin yalnız bıraktığı Katar'a Türkiye sahip çıkmış, uygulanan ambargoyu tanımayıp zor gününde yanında olarak gerek Katar hükümetine, gerekse halkına gereken insani ve siyasi desteği sağlamıştı.

Bugün Türkiye'ye karşı ABD tarafından yürütülen bu ekonomik savaşta Katar'ın sessiz kalmayı tercih etmesi ise "bu nasıl dostluk?" dedirtti.
<< Önceki Haber Havuz medyası: Katar'dan Türkiye'ye büyük ihanet Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER