Hayırsever işadamından Suriyeliler için bir TIR un yardımı


Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde hayırsever işadamı Bedir Yeni, ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Suriyeli sığınmacılar için başlatılan 'Bir Aileye Bir Çuval Un' kampanyasına bir TIR dolusu un bağışladı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Suriyeli mülteciler için Kâhta ilçesinde 36 sivil toplum kuruluşu tarafından 'Bir Aileye Bir Çuval Un' kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda 100. Yıl Parkı'nda kampanya çadırı kuruldu. Çadırı ziyaret eden ASOS Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Bedir Yeni, kampanyaya 25 ton ağırlığında bir TIR un bağışladı.

İşadamı Bedir Yeni'ye teşekkür eden İHH Kâhta Temsilcisi İsmail Tümer, "Suriyeli kardeşlerimize yönelik Kâhta İnsanı Yardım Vakfı olarak 36 sivil toplum kuruluşumuzun desteğinde başlatmış olduğumuz 'Bir Aileye Bir Çuval Un' kampanyamızın yavaş yavaş sonuna doğru gelmiş bulunmaktayız. İlçe kaymakamımız başta olmak üzere, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımızın amir ve temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Kâhta halkı Suriyeli kardeşlerine her zaman ensar görevini yapmıştır. Yardımlar konusunda desteklerini esirgemeyen hayırsever işadamımız Bedir Yeni kampanyamıza bir TIR un desteğinde bulunmuştur. Allah kendisinden razı olsun, Allah hayrını kabul etsin." dedi.

Bedir Yeni ise "Başta İHH Başkanımız olmak üzere kampanyaya destek veren tüm STK'larımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Suriye'de yaşanan insanlık dramı herkesi derinden yaralamıştır. Bu kardeşlerime destek konusunda Kâhta halkı her zaman üzerine düşeni yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Düzenlenen destek kampanyasına destek veren herkesten Allah razı olsun diyorum." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Hayırsever işadamından Suriyeliler için bir TIR un yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER