HDP'li Belediye başkanının tutuklanması protesto edildi

HDP'li Belediye başkanının tutuklanması protesto edildi

Van'ın Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Handan Bağcı, Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi M. Kasım Hazır'ın tutuklanması protesto edildi.

Özalp Belediye binası önünde düzenlenen eyleme HDP ve DBP yöneticileri, Belediye Eşbaşkanı Şerefettin Özalp, Saray Belediyesi eşbaşkanları, belediye çalışanları ve çok sayıda kişi katıldı. Eylemde açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Cafer Seven, tutuklamaların siyasi bir karar sonucu gerçekleştiğine dikkat çekti. Seven, "Bu tutuklamalar seçilmişlerin şahsında halkımıza yönelik bir yıldırma ve sindirme konseptidir. Nasıl ki siyasal iktidarın, 'KCK operasyonları' adı altında keyfi olarak binlerce insanımızı tutuklaması haklı mücadelemizi sindiremediyse, bu defa da sindiremeyecek. Çünkü haklı bir davanın mücadelesini sürdürüyoruz." dedi.

Seven, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu ülkede çok kudretli makamlarda bulunanlar da günün birinde yargılanacak. Adalet en çok da adaleti ve hukuku ayaklar altına alanlara lazım olacak." CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Belediye başkanının tutuklanması protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER