HDP'li Birlik: Otopsu raporlarına gizlilik kararı verilmiş


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Cizre ve Silopi'de hayatını kaybeden vatandaşların otopsi raporlarının yapıldığını ancak kendilerine verilmediğini söyledi.

Birlik, "Şırnak Devlet Hastanesi'nde bulunan cenazelerin tamamının otopsi raporu yapıldı. Bir cenazenin otopsi raporunu istedik fakat 'gizlilik kararı verildiği için veremeyiz' dediler. Şu anda hiçbir cenazenin otopsi raporu elimizde yok. İHD yetkilileri 'araya girip otopsi raporlarını alacağız.' dediler fakat henüz bir gelişme olmadı." dedi.

Birlik, yaptığı açıklamada Şırnak Devlet Hastanesi'nde bulunan cenazelere değindi. Birlik, şunları kaydetti: "Şırnak Devlet Hastanesi'nin 6 tane soğutucu bölümü var. Sadece 6 cenaze orada muhafaza edilebiliyor. Miray bebek ve henüz doğmamış olan bebekle birlikte şu anda 8 kişi orada bekletiliyor. 11 cenazemiz ise hastanenin sebze ve meyvelerinin muhafaza edildikleri soğutucularda bekletiliyor. Cenazenin bozulmaması için eksi derecede olması gerekiyor. Ama şu anda 11 cenazemiz o soğutucu bölümünde bekletiliyor. Aileler yasaklı mahallelerde olduğu için cenazeler defnedilemiyor. Zaten aileler de 'yasak kalkmadan, taziye çadırı kurmadan Şırnak köylerinde defnetmem' diyorlar.

CENAZELER 9 GÜNDÜR EVLERDE BEKLETİLİYOR

Burada yaşanan bir insanlık dramı var. Silopi'de yaklaşık 5 cenaze 9 gündür evlerde bekletiliyor. Bu cenazelerin kaldırılması için ahlak sahibi herkes, 'Silopi ve Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırılmalı' diye çağrıda bulunmalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Birlik: Otopsu raporlarına gizlilik kararı verilmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER