HDP'li Botan, Karaman'a cevap verilmeyen soru önergelerinin sayısını sordu


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a 24, 25 ve 26. yasama dönemlerinden TBMM Başkanlığı'na verilen yazılı ve sözlü soru önergeleri ile araştırma önergelerinin sayısını sordu.

Anayasanın 87. ve 98. maddeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. maddelerinde TBMM'nin görev ve yetkileri ile milletvekillerinin bilgi edinme ve denetim yollarının düzenlendiğini hatırlatan Botan, Meclis Başkanı Kahraman'a cevaplaması için şu soruları yöneltti:

"24, 25 ve 26. yasama dönemlerinde TBMM Başkanlığı'na verilen yazılı ve sözlü soru önergeleri ile araştırma önergesi sayıları kaçtır?
Bu önergelerden kaç tanesi usulüne uygun olarak hazırlanmadığı gerekçesiyle işleme konulmayıp iade edilmiştir? Önergelerde sıklıkla tespit edilen eksiklikler nelerdir? İade edilen soru ve araştırma önergelerinin siyasi parti gruplarına göre dağılımları nedir? 24, 25 ve 26. yasama dönemlerinde işleme konulmuş olup ilgili bakanlıklarca cevap verilmemiş olan soru önergeleri sayısı kaçtır? Bu sayının siyasi parti gruplarına göre dağılımı nedir? 24, 25 ve 26. yasama döneminde TBMM Başkanlığı'na verilen Meclis Araştırma Önergesi sayısı kaçtır? Bu önergelerden kaç tanesi kabul edilmiştir? Kaç tanesi reddedilmiştir? Reddedilen Meclis Araştırma Önergelerinin siyasi parti gruplarına göre dağılımı nedir?" CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Botan, Karaman'a cevap verilmeyen soru önergelerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER