HDP'li vekilden 'Doğu'dan göç' ile ilgili Araştırma Önergesi


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların sorunları için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi sundu.

HDP Iğdır milletvekili M. Emin Adıyaman, sokağa çıkma yasakları kapsamında evlerini kaybeden ve terk etmek zorunda kalan vatandaşların sorunları için Meclis'e araştırma önergesi verdi. Adıyaman, Araştırma Önergesi'ne 'Anayasa'nın Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması başlıklı 13. ile Anayasa'nın temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının durdurulması başlıklı 15. maddelerini' gerekçe gösterdi.

Araştırma Önergesi'nde gerekçe bölümünde göç ve can kayıplarına da değinen Adıyaman önergeyi şu şekilde tamamladı: "Yaşanan çatışmalı ortamda 3 aylık Miray İnce, 32 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet Torgut, 77 yaşındaki Emame Şahin hayatlarını kaybetmiştir. Cizre, Silopi ve Diyarbakır Sur ilçelerinde yaklaşık 50 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. 120 bin nüfuslu Cizre'de 100 bine yakın nüfusun göç ettiği, 60 bin nüfuslu Sur ilçesinde ise halkın tamamına yakınının evlerini terk ettiği belirtiliyor. Sokağa çıkma yasakları adı altında gerçekleşen olaylardan dolayı evini kaybeden veya evini tekeden insanlarımızın sorunlarının tespit edilmesi ve kalıcı çözümlerinin bulunması amaçlı Meclis çatısı altında acilen bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li vekilden 'Doğu'dan göç' ile ilgili Araştırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER