HDP Milletvekil Dora: Kırşehir'deki olaylar provokasyondur

HDP Milletvekil Dora: Kırşehir'deki olaylar provokasyondur

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Erol Dora, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş, Kırşehir'e gelerek 8 Eylül'de yaşanan protesto olaylarında iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti.

Dora, HDP il binasında yaptığı açıklamada, "Parti adına Kırşehir'e geldik. Gerçek anlamda halklar birbirini benimsemiştir. Kırşehir'de böyle bir olayın vuku bulması ilginçtir. Halklar arasında bir düşmanlığın olmadığı ama bir provokasyon ve organize durum olduğunu yaşananlar gösteriyor. Sizler birebir yaşadığınızdan dolayı bu ilişkileri bizlerden daha iyi şekilde biliyorsunuz." şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi olarak düşüncelerini ifade eden Dora, şunları söyledi: "Bizim HDP olarak düşüncemiz şudur; Hepinizin yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Partimiz adına buraya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye'de hep Kürtler ve Türkler bin senedir birlikte yaşıyorlar, etle tırnak olmuşlar. Gerçek anlamda halklar arasında bir sorun yok. Halkların birbirlerini benimsediklerini de sosyal yaşantılarında görmekteyiz. Ama bazı dönemlerde sistem bazı güçler istediği zaman bu tür provokasyonel olaylarla halkları birbirine düşmanlaştırma çalışıyor. Bu bizim görüşümüze göre çok tehlikelidir. Bunu kendilerine göre kontrollü olarak yapmaktadırlar ama bu durumun kontrolünün nerede sağlanabileceği de belirli değildir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kimlik ve inançlarından dolayı dışlanmış halkları bir araya getirerek demokratik bir cumhuriyetin inşası için yola çıkmış bulunmaktayız. Türkiye'de barış ve çözüm sürecini bütün Türkiyeli halklar destekliyor. Kürtler-Türkler bu çözüm sürecinde büyük bir umuda kapıldılar. Halklar arasında bir düşmanlık mevcut değildir."

Yapılan açıklamanın ardından Dora ve beraberindeki partililer, başta Gül Kitabevi, Çöl Pazarı, Diyarbakır Tatlı Salonu olmak üzere işyeri yakılan ve zarar gören esnafları ziyaret etti.

Mardin milletvekili Erol Dora'nın Kırşehir'den ayrıldığı saatlerde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı da işyeri yakılan ve zarar gören esnaflara ziyaret düzenledi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP Milletvekil Dora: Kırşehir'deki olaylar provokasyondur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER