Helikopter şehitlerinin isimleri belli oldu

Giresun’da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası’na düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

Giresun'da düşen askeri helikopterde şehit sayısı arttı

GİRESUN’da Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru dün eşi ve kızıyla birlikte, Alucra ve Gümüşhane Kozağaç karakollarına Sikorsky S-70 tipi helikopterle şehit aileleri ve askerlerle bayramlaşmaya gitti. 

Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli aralarında albay, Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’in de bulunduğu, 8’i asker, 7’si asker yakını olmak üzere toplam 15 kişi, bayramlaşma sonrası dönüş için tekrar helikopterle yola çıktı. Saat 17.30’da helikopterin, Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi. 

ÖNCE KÖYLÜLER KOŞTU

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Enkaza ilk ulaşan köylüler oldu. Bölgenin kayalık ve sisli olması nedeniyle ambulanslar belirli bir yere kadar ulaşabildi. Yaralıları helikopter enkazının bulunduğu noktadan alan köylüler adeta insan kulesi oluşturdu ve kayalıklardan indirerek araçlarıyla ambulanslara taşıdı. Kazada 7 şehit, 8 yaralı olduğu açıklandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLER BELLİ OLDU

Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru, kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara.

Durumu ağır olan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan Erzincan Devlet Hastanesi’ne, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban Giresun Devlet Hastanesi’ne Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Hayati tehlikesi bulunmayan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Uzman Çavuş Adem Kara, Astsubay Teknisyen Üstçavuş Muharrem Demir, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan’ın oğlu Erdal Bayhan Yağlıdere Devlet Hastanesi’ne, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan’ın kızı Işıl Bayhan, Komutan Vekili Sadettin Şahin’in eşi Nihal Şahin ise Alucra Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.

DHA-Hürriyet
<< Önceki Haber Helikopter şehitlerinin isimleri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER