Helmut Kohl, Macar Başbakan Orban ile görüşecek


Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Kohl, mülteci krizinde Başbakan Angela Merkel'e karşı sert muhalefet yürüten Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşecek. Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili eski Başbakan Kohl'ün 19 Nisan 2016'da Ludwigshafen'deki evine Orban'ı davet ettiği ve Macar başbakanın da daveti kabul ettiği açıklandı.

Helmut Kohl, Bild gazetesine verdiği demecinde Orban ile görüşmek istediğini ifade etmişti. Kohl'ün bu talebi siyasi kulislerde "Acaba Kohl, mülteci politikasında Merkel'i desteklemiyor mu?" yorumuna neden olmuştu.

Kohl'ün Orban ile görüşerek Merkel'e mesaj verip vermediği sorusu üzerine Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Eski Başbakan kendisini kimin ziyaret edeceği konusunda özgürdür. Sağlık durumunun siyasi yaşama katkı verecek olması bizi mutlu eder." cevabını verdi.

CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, "Kohl inanmış bir Avrupalıdır. Onun bütün görüşmelerinde net bir duruş sergileyeceği konusunda şüphem yok." dedi. Merkel'in mülteci politikasına karşı şer çıkışlar yapan Bavyera Başbakanı Horst Seehofer de birkaç hafta önce Orban'ı Budapeşte'de ziyaret ederek tartışmalara sebep olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Helmut Kohl, Macar Başbakan Orban ile görüşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER