HEM, işitme engellilerle sağlıklı iletişim için işaret dili kursu açtı


Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM), işitme engellilerle sağlıklı iletişim kurmak isteyen vatandaşlar için işaret dili kursu açtı. HEM'in Manavgat Anadolu imam Hatip Lisesi'nde açtığı kursa 43 kursiyer kayıt yaptırdı.

Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, kursun 3 ay süreceğini, kurs sonunda başarı ile tamamlayanlara sertifika vereceklerini söyledi. Hafta için akşamları verilen kursa Manavgat halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Geyikoğlu, kursu işaret dili öğretmeni Vesil Bacı'nın vereceğini kaydetti. Başta kursa ev hanımları olmak üzere toplumun her kesiminden insanların ilgi göstermesinin engelli sorunlarına karşı duyarlılığı gösterdiğini belirten Geyikoğlu, "Manavgat'ta zaman zaman işitme engelli vatandaşlarla karşılaştıklarını ancak onların dediklerini anlayamadıkları için yardımcı olamamaktan üzüntü duyuyorduk. Bu kurs sonunda işaret dili bilenler işitme engellilerin karşılaştıkları sorunu yerinde çözüme kavuşturacaktır. İşitme engelli kardeşlerimizde mutlu olacaktır. En önemlisi onların toplumdan kopmalarının önüne geçilecektir. Kurs bitiminde talep doğrultusunda yeniden kurs açacağız." diye konuştu.

İşaret dili öğretmeni Vesil Bacı ise kursu haftada üç gün uygulamalı olarak verdiklerini söyledi. Kursa halkın yoğun ilgi göstermesinden mutlu olduklarını belirten Bacı, "İşaret dili kursu yalnız işitme, konuşma bozukluğu olanlar için değil; doğru iletişim kurmak için ve müdürlüklerde görevli kişilerinde öğrenmesinde yararlı olan bir dildir." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber HEM, işitme engellilerle sağlıklı iletişim için işaret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER