HESA: AK Parti döneminde enflasyondan arındırılmış milli gelir yüzde 73 arttı


HESA Ekonomi Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Ramazan Taş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 13 senelik AK Parti iktidarırında enflasyondan arındırılmış kişi başına milli gelir düzeyinin yüzde 68; toplam milli gelir düzeyinin de yüzde 73 arttığını kaydetti.

Turgut Özal Üniversitesi İİBF İktisat Bölüm Başkanı Taş, bu oranları çok partili dönemin en zayıf, en kötü ekonomik tablosu olarak yorumladı. Taş, şunları kaydetti:

"TÜİK verilerine göre kesintisiz biçimde AK Parti hükümetlerinin iş başında olduğu 2002-2014 yıllarını kapsayan 13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Türk halkının satın alma gücündeki ve refah düzeyindeki artış ikiye bile katlanamamış, sadece yüze 68 düzeyinde kalmıştır. TÜİK verilerine göre 2002 yılında Türkiye'nin nüfusu 66 milyon, enflasyondan arındırılmış (reel) milli gelir 72,5 milyar TL, kişi başına düşen enflasyondan arındırılmış (reel) milli gelir ise bin 98 TL'dir. 2014 yılına gelindiğinde ise Türkiye'nin nüfusu 77,7 milyona, enflasyondan arındırılmış (reel) milli gelir 126 milyar TL'ye, kişi başına düşen enflasyondan arındırılmış (reel) milli gelir rakamı ise bin 621 TL'ye çıkmıştır. Bu verilerden ortaya çıkan sonuç, 2002-2014 yıllarını kapsayan 13 yıllık AK Parti dönemde Türk vatandaşlarının enflasyondan arındırılmış kişi başına düşen milli gelir düzeyi sadece yüzde 68, enflasyondan arındırılmış toplam milli gelir düzeyi ise sadece yüzde 73 artmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber HESA: AK Parti döneminde enflasyondan arındırılmış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER